SolidEngineer är ett företag som verkar mellan teknik och marknad och vi kombinerar teknisk spetskompetens med verksamhetsutveckling. Vi levererar tjänster och systemlösningar inom CAD, CAM, CAE och PLM.
Vår mission är att stärka våra kunders innovationsförmåga och konkurrenskraft i dagens globala miljö och därmed effektivisera produktutveckling och lönsamhet.

Med hög teknisk kompetens och förståelse för marknaden arbetar vi mot ett partnerskap med våra kunder som är innovativa produktutvecklande företag. Produkterna vi har i vår portfölj är bl. a SOLIDWORKS 3D CAD, CAMWorks, SOLIDWORKS PDM samt 3D skrivare från Markforged.
Vi förbättrar möjligheten att marknadsföra stora innovationer genom att minska ledtiden till marknaden, öka produktkvaliteten samt möjliggöra ett fantastiskt värdeerbjudande som ger kunden en ökad konkurrenskraft. Omsättningen uppgår totalt till 73 MSEK och vi är 30 anställda.

Arbetsuppgifter
Som Teknisk Support arbetar du nära våra kunder och ger telefonsupport till användarna på vår 3DCAD-plattform SolidWorks – idag marknadens största 3D CAD system. I arbetet ingår att ge rådgivning, felsökning/utredning samt att dokumentera supportärenden.
Vi är ett sammansvetsat team och du gillar problemlösning tillsammans med våra kunder, Det som driver oss är tydliga mål för kundnöjdhet.
Med väl beprövade introduktions- och certifieringsprogram kommer du igång under första året. Med ökande kunskap och vår internutbildning blir du en viktig coach för våra kunder.

Placeringsort är på vårt kontor i Stockholm.

Kvalifikationer
Du har teknisk gymnasieutbildning eller är högskoleingenjör.
Du har minst 2 års yrkeserfarenhet från konstruktionsarbete, där du har arbetat med CAD verktyg.

Personliga egenskaper
Du har servicekänsla och tycker att det är motiverande att dagligen ha möjlighet att utvecklas och lära dig ännu mer. Rollen kräver att du är en utåtriktad och serviceorienterad person med ett stort tekniskt intresse. Du bör ha en pedagogisk läggning för att kunna vägleda kunden till en lösning på problemet.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Din ansökan lämnar du på vår rekryteringsportal▶︎
Vi tar emot ansökningar löpande, så vänta inte med din ansökan.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa oss på 08-544 730 20