De revolutionerande komposit 3D skrivarna från Markforged kan med fiberarmering skriva ut objekt med samma styrka som aluminium. Nu kan du få samma resultat som ur en CNC-fräs, men med samma flexibilitet som hos en 3D skrivare.

3D Printers

Onyx Pro

Multimaterialskrivaren som har förmågan att printa med två samtida material, för hållfasthet, utseende och värmetålighet.

Läs mer/Beställ

Mark Two

3D skrivaren som med med fiberarmering kan skriva ut objekt med samma styrka som aluminium.

Läs mer/Beställ
3D skrivare tillbehör

Metal X

Metal X skriver ut dina delar i metall, till en bråkdel av kostnaden för traditionell metallproduktion.

Läs mer/Beställ

X7

Flaggskeppet med flera valbara material för fiberförstärkning - för krävande industrier.

Läs mer/Beställ

Så funkar det

Tekniken i Markforged 3D printer

  • Composite Filament Fabrication (CFF™)
  • Fused Filament Fabrication (FFF)

De olika materialen har olika egenskaper och hur de placeras i objektet påverkar modellens styvhet, flexibilitet och stryka. Du kan via mjukvaran välja att lägga in materialen med automatik eller manuellt styra hur och var du vill placera respektive material.

Komposit

Markforgeds komposit 3D printers skriver ut med två separata munstycken, ett med nylon eller Onyx och ett med kevlar/kolfiber/glasfiber. Fibern bäddas in i plasten och armerar den på ett unikt sätt som ger resultat med bättre styrka i förhållande till vikt än aluminium. 5 gånger starkare än ABS, 20 gånger styvare.

Metall

Metal X är en revolutionerande metall 3D printer som skriver ut i med metallpulver i ett bindemedel. Utskrifterna sintras efter att de är klara och blir då solid metall genom den unika ADAM-processen. Metal X har stöd för ett antal olika industrimetaller

“Att kunna styra materialegenskaperna gjorde det möjligt att skapa en unik produkt för ett unikt problem”

-Drew Bennett, Professor of Robotics and Systems
Intelligent Vehicles Lab, Olin College of Engineering

Läs hela caset

Framställ prototyper snabbare med 3Dskrivare

3 tydliga stöd för snabbare prototypframställan

Mjukvaran Eiger

Mjukvaran till Markforgeds 3D printers, Eiger, är molnbaserad och lätt att använda och lära sig. Det enda som krävs är en internetuppkoppling och att du använder Chrome som browser. Inga nedladdningar, inget krångel. Du laddar smidigt upp dina STL-filer till ett bibliotek som du sedan enkelt delar och samarbetar kring i din organisation.

Du kan även importera filerna via ett USB-minne om du inte skulle ha tillgång till internet där din skrivare står. Eiger har stöd för Mac OS 10.7 Lion +, Windows 7+ samt Linux.

Snabb anpassning

Eiger låter dig med endast ett par klick lägga in så mycket eller så lite förstärkningar som ditt objekt kräver. Du kan antingen använda den automatiserade fiberförstärkningen eller så går du in manuellt och justerar densiteten och riktningen på dina förstärkningar i lager-på-lager-principen.

Pausa utskrift

Eiger ger möjlighet att pausa utskriften för att bädda in komponenter i objekten för att sedan åter placera skrivarbädden i skrivaren med en precision på 10 mikrons. Detta möjliggörs med avancerade kinematiska kopplingar.

Du kan justera flexibilitet och styvhet i olika delar av ditt objekt och du kan lägga in pauser där du vill att utskriften ska stanna för att exempelvis bädda in komponenter. Du kan även skriva ut flera objekt i samma utkriftssession. All kommunikation till skrivaren går vi wifi eller LAN-anslutning. Via Eiger kan du löpande följa resultatet från din dator, tablett eller smartphone. Du får då information om genomförandegrad, återstående tid, vilket lager maskinen befinner sig på och temperaturen på plasten och fibern.

Prova Eiger kostnadsfritt

Lös utmaningar inom tillverkning med en kombination av komposit- och metall 3D print.

Produktionsmetoderna kompletterar varandra på ett smart sett om man använder rätt material till rätt ändamål. I detta white paper ser vi på skillnaderna och möjligheterna med materialen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.