SolidEngineer hjälper små och medelstora svenska företag med att etablera en förändring som leder till ökad konkurrenskraft.

Ledarskapet påverkar hur vi utvecklar vår verksamhet samt utnyttjar teknik och processer. För att utveckla verksamheten på ett sätt som samtidigt driver affärerna framåt krävs en förståelse för både affärsutveckling och teknik.

SolidEngineers team av managementkonsulter består av seniora resurser med lång erfarenhet inom olika chefsbefattningar inom näringslivet. Vi genomför inspirerande seminarier, workshops samt företagsanalyser baserat på våra etablerade arbetsverktyg i ENTER-serien samt vår egen managementlitteratur i de uppdrag vi genomför.

Att utnyttja de verktyg som finns och skapa effektiva processer i verksamheten hjälper er att frigöra tid till innovation och idéer som för företaget framåt. Ni upptäcker möjligheter och får beslutsunderlag för långsiktigt hållbara strategier. För att uppnå detta behövs ofta verktyg i form av affärsplan, marknadsplan, marknadssegmentering – det är inom det området SolidEngineer affärsutveckling har mycket att bidra med!

utbildning_hemsida_3konsulttjanster_hemsida_2litteratur_hemsida_4referenser_hemsida

Varför är detta så viktigt och hur kan vi utvecklas?

Globaliseringen och utvecklingen inom mjukvarutekniken påverkar företags arbetssätt både internt och externt och innebär nya möjligheter. För att kunna tillgodogöra sig dessa nya möjligheter krävs ofta någon form av affärsutveckling. Det kan vara marknadsanalyser för att kartlägga förändringar i marknaden, anpassningar av strategi, utveckling av arbetssätt, ökad medvetenhet om lönsamhetspåverkan, prissättning, fungerande informationsprocesser, etc.

Med ett brett program av kurser, seminarier och workshops inom affärsutveckling kompletteras affärskompetensen hos kundföretagets personal vilket gör det möjligt att utnyttja kundföretagets olika befattningshavare med all deras fackkunskaper som resurs i affärsutvecklingen.

Gruppen arbetar uteslutande med våra kunders ledningsgrupper både som diskussionspartner och mottagare av resultat. I dessa agila projekt belyser vi frågor som påverkar lönsamheten i ett företag, och då på en övergripande nivå ovanför CAD- och PDM- systemens värld. Vi väver samman alla tre steg: affärsutvecklingen, strategin och resursfrågorna samt driver in frågorna mot en konkret handlingsplan för verksamheten.

AU-alla280x170

Seminarier & kurser i affärsutveckling

Inga evenemang finns ...

Litteratur i affärsutveckling

Affärsplanen

Affärsplanen

Praktisk handledning för affärsplanerare. Läs mer…


Köp via SolidEngineer

projektkalkylen

Projektkalkylen

Praktisk handbok i projektekonomi. Läs mer…


Köp via SolidEngineer

valueselling

Value Selling

Värdebaserad försäljning från start till resultat. Läs mer…


Köp via SolidEngineer

marknadsplanen

Marknadsplanen

Praktisk handledning för marknadsplanerare. Läs mer…


Köp via SolidEngineer

VÄLKOMMEN
FÅ EN KOSTNADSFRI SOLIDWORKS TRIAL
Nu har du chansen att få testa SOLIDWORKS Premium kostnadsfritt i 7 dagar - direkt i din browser utan varken nedladdning eller installation!
FÅ EN KOSTNADSFRI
TRIAL AV EIGER
Testa Eiger - mjukvaran till Markforgeds 3D printers helt utan kostnad. Vi bjuder även på en kort intro när du startar din trial-period.
BESTÄLL WHITE PAPER
"The Economics of 3D printing"
Se hur du räknar ut kostnad per part, break even, ROI och alternavtiva produktionssätt för att sedan applicera på din egen verksamhet!
BESTÄLL WHITE PAPER
"Guide to leveraging continuous
fiber for strong 3D printing"
Lär dig hur du ska rikta fibern för att nå önskat resultat i din 3D-printing med fiberförstärkning.
BESTÄLL WHITE PAPER
"5 Ways to increase bandwidth
on your CNC Mill with a 3D printer"
Hur du kan öka produktionsmöjligheterna genom att kombinera traditionella produktionsmetoder med nya.
BESTÄLL WHITE PAPER
"5 Ways to keep your Machine shop
competitive in the Digital Age"
Detta whitepaper beskriver vad du kan göra för att behålla din konkurrenskraft när marknaden förändras på produktionssidan.
VI RINGER DIG GÄRNA!
Ge oss ditt telefonnummer så
hör vi av oss inom kort!
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL0EtYzFYWjc4Y0dvP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
3D TILL 3D MED SOLIDENGINEER
VÄLKOMMEN ATT RINGA
OSS PÅ 08-544 730 20
BESTÄLL WHITE PAPER
"Ge nytt bränsle åt din utvecklingsavdelning"
Detta whitepaper beskriver hur skapar energi i din utvecklingsavdelning och därmed får möjlighet att utnyttja hela potentialen i ditt företag.
KÖR HÅRT, LYCKA TILL!
Om du vill ha lite tips på vägen så är du inbjuden att prenumerera på vår blogg som vi uppdaterar med tekniska tips & tricks, artiklar och webinar. Kostnadsfritt - såklart!
FYLL I DINA UPPGIFTER!
Vi hör av oss inom kort!
BESTÄLL WHITE PAPER
"3D PRINTING - BUYERS GUIDE"
Funderar ni på att investera i en 3D printer? Har ni koll på olika tekniker på marknaden med dess fördelar och nackdelar? Detta white paper ger dig koll å läget!