Tillbaka

The Current Computer Identifier does not match…

Activation Count Exceeded

Har du fått problem med din senaste uppdatering till SOLIDWORKS 2024 och stött på Activation Count Exceeded? Med stegen nedan kan vi förhoppningsvis lotsa dig rätt så du får rätsida på din SOLIDWORKS installation.

Problembeskrivning

Vissa kunder har i samband med uppdatering till SOLIDWORKS 2024 fått upp denna ruta när programmet ska aktiveras.

Activation Count Exceeded - SOLIDWORKS Product Activation

Rutan i sig är inget fel utan bara av informativt slag. Dock kan den ställa till problem om man inte har avaktiverat SOLIDWORKS innan uppdateringen. Man kan då råka ut för att aktiverningen misslyckas med felmeddelandet Activation Count Exceeded.

 

Orsak

Vid aktivering av SOLIDWORKS används något som kallas Computer ID. Detta kan liknas vid datorns identitet, och baseras på dess hårdvara. Det är så SOLIDWORKS aktiveringsdatabas håller reda på vilken dator som har en licens aktiverad. Tekniken som används för att ta fram detta Computer ID heter FlexNet. I FlexNet finns flera olika metoder för att få fram ett unikt Computer ID. Om en metod inte är tillgänglig finns det flera andra alternativ. Allt detta sker tyst i bakgrunden.

SOLIDWORKS Activation Wizard kommer ihåg vilken typ av unik datoridentifierare som användes för att aktivera tidigare installerade versioner av SOLIDWORKS. Om en identifierartyp inte var tillgänglig i en given version, och en föredragen identifierartyp nu är tillgänglig, kommer FlexNet och SOLIDWORKS att använda den bättre typen.

Under aktiveringen rapporterar SOLIDWORKS Activation Wizard alla möjliga datoridentifierare till aktiveringsservern/manager för att proaktivt hantera situationer där en maskin kan rapportera olika identifierare.

Varningen som visas är rent informativ och syftar till att varna användare om att en annan identifierare har använts för den här versionen av SOLIDWORKS. Ingen åtgärd krävs från användarna framåt. Detta meddelande kan ignoreras.

Lösning

Lösningen på detta potentiella problem är att vara noga med att avaktivera eventuella tidigare versioner av SOLIDWORKS innan man uppdaterar till 2024. Detta kommer inte göra att rutan försvinner, men det kommer göra så att aktiveringen funkar som den ska ändå.

 

 

Björn Wallén
Författare: Björn Wallén
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading