Tillbaka

Viewsetup

Viewsetup

En av de vanligaste frågorna som uppkommer för många användare är en viewsetup, antingen för att de känner att de inte riktigt har koll på hur man går tillväga eller inte vågar syssla med en viewsetup på sin client. Viewsetup är ett verktyg som hjälper dig att få åtkomst till valvet. Man kan säga att den skapar en local view av valvet på din dator.  Där du sen genom ”blåbäret” kan få åtkomst till PDM valvet.

Hitta installationfilerna

Ett första steg för att få filerna så att man kan göra en View setup är att öppna controlpanen –> program –>  Så väljer man den senaste (eller den som matchar verisionen på PDM servern) Solidworks verisionen –> change. ( Se en videobeskrivning i länken nedan)

 

 

Solidworks installation manager

 

Nu väl inne i Solidworks installation manager så bläddrar man fram till “product selections“, här klickar man i “PDM Client” klicka på next. Sedan under “Summary” måste man kontrollera ett par inställningar för PDM clienten, så vi väljer change  vid “Solidworks PDM Optins“. Här får man nu kontrollera att man väljer rätt valv Proffesional/standard, även vilken typ av license man ska använda samt vilka add-in som ska installeras.

 

Viewsetup

Nu har det äntligen blivit dags att starta själva viewsetupen. Så vi väljer Start > Viewsetup.

Här klickar vi next > Lägger till våran server först genom att bocka i rutan > sedan lägger vi till vårat valv på samma sett > Välj en plats där ditt ” blåbär” kommer hamma och se till att ha “for all users on this computer” markerad. Sedan är det bara att klicka next följt av Finish, nu kan du behöva logga in en gång, därefter borde det komma upp complete och vi är färdiga.

Vanliga fallgropar

Det finns en del fallgropar man skall undvika.

Kontrollera att rätt verision är installerad, genom att i gå till Start > administration > Help,

se till att den verisionen matchar i major verision (28.X) som den på servern.

Man har inte Solidworks installerat på sin dator. Då är det enklaste lösningen att få kopiera över sldm mappen från en kollega, om inte det skulle gå så är det bara att ringa supporten så hjälper vi er.

Att man väljer fel typ av valv, alltså en proffesional istället för en standard eller tvärtom. Man skall även vara medveten om att installerar man fel license som contributor eller viewer. Detta kan man kolla på samma ställe som verisionen i admin vekrtyget.

 

Författare: Anders Lagerberg

Erik Skraddargard
Författare: Erik Skraddargard, SOLIDWORKS Electrical Expert
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PLM, 3D print och Innovationsledning.

Prenumerera på bloggen
Välj vilka kategorier du vill prenumerera på. Välj ANTINGEN "Alla kategorier" ELLER specifika områden.

Lists*

Loading