SOLIDWORKS installationsfiler

Det finns olika vägar att gå för att få tillgång till installationsfiler för SOLIDWORKS. Ifall du redan har SOLIDWORKS installerat på din dator men önskar att uppdatera programmet till en nyare version eller service pack, så kan du ta hjälp av applikationen Check for Updates. Vid en helt ny installation av programmet, eller om du är intresserad av att installera en äldre version, går du via SOLIDWORKS Downloads.

På SOLIDWORKS Downloads loggar du in med ditt 3DEXPERIENCE ID. Ifall du inte har något ID så går det att skapa ett nytt genom att klicka på Create your 3DEXPERIENCE ID i inloggningsrutan. Det krävs även att du blivit tillagd som kontakt, samt tilldelad en support-roll av din Security Admin i Dsx.Client Care. Detta gör så att ditt konto får tillgång till det som ingår i ett serviceavtal, där av installationsfiler. Du kan läsa mer om hur era SOLIDWORKS-produkter administreras här. Har ni fler funderingar kring detta, kontakta oss på supporten.

 

Väl inloggad visas en översikt av tillgängliga nedladdningar. Välj först en Version för att filtrera resultatet på önskad årgång. Då dyker en lista upp över tillgängliga produkter, service packs och add-ins för vald version. Klicka på önskad produkt och godkänn avtalet i efterföljande steg. Klicka på Download för att starta nedladdningen. Kör sedan setup.exe-filen för att starta SOLIDWORKS Installation Manager. Detta är programmet som installerar SOLIDWORKS. Vi har fler guider som berättar hur installationen görs, beroende på vilken typ av licens du har.