Innovationsledning

SolidEngineers innovationsledningskonsulter är experter inom innovation. Vi vill vara en självklar innovationspartner för Sveriges industriföretag.

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Inspiration och stöd till ett stärkt innovationsarbete

Är innovation viktigt för utveckling och förnyelse i din organisation? Har ni en samsyn i företagsledningen kring era långsiktiga ambitioner och prioritet för innovation? Upplever ni tillväxt och har behov av att komma igång med ett strukturerat innovationsarbete?

Vårt team har förmågan att inspirera och stötta företag med kunskap som bidrar till förnyelse, tillväxt och konkurrenskraft genom ett framgångsrikt innovationsarbete. I det dagliga arbetar vi med ett flertal verktyg som hjälper våra kunder att både självständigt eller med oss som coach börja arbeta med innovation på ett mer strukturerat sätt. Ett av våra verktyg är

InnovationLab, där vi bidrar till att göra innovationsledning enkelt och tillgängligt, för alla. Det vi gör annorlunda mot många andra är att vi konkretiserat teorier i praktisk handling.

Innovationsledningskonsulting från SolidEngineer

 

Erfarna konsulter

InnovationLabs team består av konsulter med bred och lång erfarenhet från arbete med strategisk innovation och stor nyfikenhet att förstå, inspirera och coacha företag i olika branscher.

Våra tjänster

Vi erbjuder konsulttjänster inom innovationsstrategi, innovationsledning, ledarskap och organisationsutveckling, affärsmodellering, innovation och andra relaterade områden.

Workshops

Vi håller gärna workshops hos kunden där vi använder moderna verktyg och modeller i övningar och genom coachning så att ni stärker er egen innovationsförmåga.

Testa innovationLab, guiden i innovationsledning

InnovationLabs hemsida innehåller en stegvis guide med praktisk kunskap om innovationsledning. I processen analyserar du ditt nuläge och med hjälp av arbetsfrågor, best practices och livlinor bygger ni er kunskap och stärker er innovationsförmåga. InnovationLab gör innovationsledning enkelt och tillgängligt för alla!

Testa nu

Tjänster för ökad innovationsförmåga

Målet med våra tjänster är att de ska leda till att ni säkrar er framtida lönsamhet och konkurrenskraft samtidigt som ni stärker er position som ett innovativt företag. Tillsammans bidrar vi med motivation och engagemang så att ni:

  • Ni lyfter innovation högre upp på agendan och skapar en samsyn i företagsledningen kring er vision, strategi och ambition för innovation.
  • Ni ökar er kunskap om vilka metoder och processer ni ska implementera, vart ni ska börja arbetet och vem som ska ansvara.
  • Ni utvecklar och förnyar företaget genom en strategi för innovation och tillväxt så att ni får nya innovationer i linje med er strategiska riktning
  • Ni stärker ledarskap och projekt-team med metoder och processer som utvecklar en innovativ organisationskultur
  • Ni förnyar er utvecklingsprocess för nya produkter och kortar ”time to market”.
  • Ni utvecklar en process för idéhantering som stärker innovationskulturen i företaget.
SOLIDWORKS Plastics

VD:ar som deltog i en global studie 2016 svarade att 80 % av deras existerande produkter och tjänster skulle vara irrelevanta om tre till fem år.

Nästan alla företagsledare anser idag att innovation är viktigt och samtidigt är nästan lika många missnöjda med sina investeringar inom innovation
Skapa en Innovationsstrategi

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du är också välkommen att ringa på 08-544 730 20