Innovationsledning

SolidEngineer är en partner som hjälper er att lyckas med innovation!
Genom konsulttjänster, workshops och kurser tar vi ett helhetsgrepp om innovation
och stöttar er på både strategisk och operativ nivå att leda och driva innovation.

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Några sätt att öka er innovationsförmåga med oss:

innovationsstrategi

Konsulttjänst
Navigera Innovation

Framtidssäkra er genom att utveckla ett strategiskt och systematiskt innovationsarbete genom projektet ”Navigera Innovation”, i linje med standarden ISO 56000. Vi leder er genom utveckling och implementering av innovationsledningssystemets olika delar.

Efter projektet kommer ni själva att driva och leda innovationsarbetet som en del av er vardag!

Innovationssprint
Serious Play

Gå från utmaning till ny kunskap eller innovation på EN vecka i innovationssprinten ”Serious Play”.
Vi använder metodik från Google design sprints och den användardrivna innovationsprocessen Design Thinking.

Ni utser ett team på 3-7 personer och våra konsulter leder processen där vi utforskar en utmaning, bygger kunskap och utvecklar idéer som kanske blir ny innovation.

Innovationsledning
Kurs

Det här är kursen för dig som på något sätt ansvarar för att leda eller driva innovation och som söker mer struktur och kreativitet i innovationsarbetet,. Du kan förvänta dig ett helhetsgrepp inom innovationsledning, praktiska verktyg som underlättar och strukturerar din vardag och massor av inspiration!

Efter kursen har du en grundläggande allmänkunskap för att kunna leda och driva innovation.

Kundcase:

"Vi har nu ett helt annat sätt att ta in idéer och omsätta dem till verklighet"

Erik Pettersson - Cirkulär Innovations- & Miljöchef, Inrego AB
Se video

Varför innovation?

För att vara relevanta för kunderna såväl som befintliga och nya medarbetare behöver vi ständigt utvecklas.
Att vara en innovativ verksamhet handlar både om att skapa förutsättningar för kreativitet och att ha struktur för att omsätta kreativa idéer till nytt värde. Ledarskap, kultur, processer och strategi behöver samspela och många tar hjälp från en extern part i detta ganska komplexa arbete. Många chefer och medarbetare söker idag också mer kunskap i att leda och driva innovationsarbete effektivt och strukturerat.

SolidEngineer har under de senaste åren byggt upp ett starkt konsultteam inom innovationsledning och har hjälpt många organisationer inom olika branscher, både i privat och offentlig sektor, att sätta upp innovationsprocesser och skapa delaktighet och engagemang för innovation i hela verksamheten.

Söker ni mer struktur och kreativitet i innovationsarbetet? – Välkomna att läsa mer om hur vi kan stödja er eller hör av er för att diskutera ett samarbete!

Tjänster för ökad innovationsförmåga

Konsulttjänster

Vi har hjälpt många olika typ av organisationer att skapa struktur för innovation att lyckas och har konsulttjänster som matchar olika behov.

Workshopfacilitering

Vi älskar att utmana er att tänka långt utanför boxen och längre in i framtiden när vi faciliterar / modererar workshops för olika team.

Kurser

För att bli en innovativ verksamhet behöver alla i organisationen förstå vad innovationsarbete innebär. Vi har utbildningar som passar olika roller.

Osäker på vart ni ska börja?

Våra innovationskonsulter tar gärna ett möte med er för att förstå ert behov!

Kontakta oss »

Gör en innovationsmätning!

Vi erbjuder just nu ett helt nytt verktyg som ger en snabb indikation på hur ni ligger till idag. Mätningen tar bara 5 minuter att svara på och resultatet visar tydligt inom vilka områden ni är starka och vart ni har er utvecklingspotential. Efter att ni har genomfört mätningen erbjuder våra konsulter coachning och vägledning som kan väcka nya idéer och ge er en trygghet i planen för att öka innovationsförmågor framåt.
Gör mätningen

Nöjda kunder

”Inspirerande dag, med mycket kompetenta utbildningsledare!”

– Mattias Aronsson, VD, Inrego AB

inrego är marknadsledande inom återanvändning och livscykelhantering av datorer, mobiler och andra IT-produkter.

“Gympa för hjärnan, svårt och utmanande, vilket jag tycker är väldigt bra. Jag är mycket nöjd med dagen och tar med mig verktyg hem för framtiden.”

– Johan Lantz, VD Svensk Konstruktionstjänst AB

Svekon är ett av landets ledande företag när det gäller produktutveckling, konstruktion och design inom mekanikområdet.

”Dagen var mycket väl planerad ut efter de önskemål och förväntningar vi hade diskuterat före Workshopen. Vi var alla väldigt nöjda och dagen överträffade våra förväntningar.”

– Joachim Engstrand, Product Development Manager, Aura Light AB

Aura Light erbjuder företag smart belysning som är energieffektiv, ekonomisk, kvalitativ och hållbar.

Conscriptor_Innovationsledning

”Teamet på SolidEngineer var till stor nytta för mig som VD men även för hela ledningsgruppen,  ibland behövs en neutral part att bolla med.”

“Deras processer och kompetens gjorde att vi kom fortare fram och fick mer struktur på våra tankar. I vårt fall ledde processen fram till vårt största förvärv genom tiderna.”

– Henric Carlsson, VD Conscriptor

Conscriptor är Sveriges största outsourcade serviceleverantör inom medicinska transkriptionstjänster och utvecklare av MedSpeach dikteringslösning.

Innovationsledningsbloggen

idéer och innovatoin

Omvandla era idéer till bra innovationer

  Att ha många idéer – är det bra? Internt på de flesta företag finns en enorm kompetens och potentiellt massor av bra idéer som kan vara frön till nya innovationer. Ett vanligt problem är…

Radikal innovatoin

Så lyckas du med radikal innovation

3 framgångsfaktorer för att lyckas med det radikala innovationsarbetet! Men först benar vi ut begreppet – Vad innebär egentligen radikal och radikal innovation? Jo, det handlar om att driva innovation genom en orädd strategi, att…

WEBINAR: Inkrementell eller radikal innovation?

Har ni fastnat i inkrementell innovation och har svårt för att få lönsamhet och avkastning i era radikala innovationsprojekt? Att framgångsrikt balansera de två innovationstyperna och att få den radikala innovationen att fungera är en…

Innovation Toolbox!

Prenumerera på den kostnadsfria webinarserien om 7 innovationsverktyg direkt i din mailbox varje vecka! Vi går igenom verktygen pedagogiskt, men tydliga exempelcase i varje verktyg. Missa inte denna snabbkurs i businessverktyg!

Business Model Canvas | Ten types of Innovation | Value Proposition Canvas | Customer Journey| Design Thinking | How Now Wow Matrix | Öppen innovation

Prenumerera »

Bygg kunskap på InnovationLab!

Vill du lära dig mer om innovationsledning och förstå vilka frågeställningar som dyker upp i olika skeden av arbetet?
SolidEngineer har utvecklat plattformen InnovationLab där du på egen hand kan bygga kunskap och börja arbeta med innovationsledning genom arbetsfrågor, best practices, videofilmer, nedladdningsbara resurser och livlinor.
InnovationLab gör innovationsledning enkelt och tillgängligt för alla!

Besök InnovationLab!

Låt oss prata innovation!

Honeypot podcast

I det här avsnittet pratar SolidEngineers innovationskonsult Pernilla om hur kreativitet, i form av idéer från medarbetarna, tillsammans med bra innovationsledning och processer faktiskt blir fantastiska resultat. Lyssna på Honeypot – podden om hur vi skapar bästa förutsättningarna för innovation.

Podden People & Culture

Många organisationer önskar skapa en företagskultur där medarbetarna är med och bidrar till ökad innovation. Men vilka förutsättningar behöver finnas på plats för att det ska bli verklighet? SolidEngineers innovationskonsult Pernilla Ahlberg gästade podden People & Culture – 30 minuter företagskultur!

Boka Pernilla som föreläsare!

Ska ni ha ett event med fokus på innovation eller en kick-off där ni vill inspirera medarbetarna? SolidEngineers innovaionskonsult Pernilla Ahlberg har bland annat föreläst om Öppen innovation för Veckans Affärers VD-nätverk med över 100 VD-ar samt haft inspirationsföreläsningar vid företags kick-offer. Kontakta Pernilla direkt för en förfrågan.

Få rådgivning av en innovationsledare

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du är också välkommen att ringa på 08-544 730 20