Innovationsledning

SolidEngineers innovationsledningskonsulter är experter inom innovation. Vi är en självklar innovationspartner för Sveriges industriföretag.

Stöd i innovationsarbetet? Kontakta oss för ett coachande samtal! Kontakta oss

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ge innovationsarbetet bränsle och skapa en framgångsrik struktur!

Erfarna konsulter

SolidEngineers Innovationsledare är konsulter med bred och lång erfarenhet från arbete med strategisk innovation och stor nyfikenhet att förstå, inspirera och coacha företag i olika branscher.

Strukturerade modeller

Vår styrka är att skapa struktur och ordning med tydlig målstyrning. Det gör vi genom ett antal strukturerade modeller och arbetssätt. Kundföretagen får i slutändan tydliga och konkreta handlingplaner för att nå uppsatt mål.

Inspiration och coachning

Med lång erfarenhet av innovationsarbete genomför vi ofta inspirationsföreläsningar och coachuppdrag. Vi kan även kombinera ett innovationsledningsuppdrag med coachning av enskilda medarbetare/grupper.

"Vi har nu ett helt annat sätt att ta in idéer och omsätta dem till verklighet"

Erik Pettersson - Cirkulär Innovations- & Miljöchef, Inrego AB
Se video

Tjänster för ökad innovationsförmåga

Vi erbjuder flera olika typer av tjänster som alla bidrar till att ni säkrar er framtida lönsamhet och konkurrenskraft samtidigt som ni stärker er position som ett innovativt företag. Som extern partner har vi möjlighet att se på företaget och värdeerbjudandet utifrån och kan leda en förändringsprocess på ett sätt som kan vara svårt att göra internt.
Ni har mycket att vinna på att börja arbeta strategiskt med innovation. Förutom övergripande konkurrenskraft uppnår ni följande effekter:

  • Ni lyfter innovation högre upp på agendan och skapar en samsyn i företagsledningen kring er vision, strategi och ambition för innovation.
  • Ni ökar er kunskap om vilka metoder och processer ni ska implementera, vart ni ska börja arbetet och vem som ska ansvara.
  • Ni utvecklar och förnyar företaget genom en strategi för innovation och tillväxt så att ni får nya innovationer i linje med er strategiska riktning
  • Ni stärker ledarskap och projekt-team med metoder och processer som utvecklar en innovativ organisationskultur
  • Ni förnyar er utvecklingsprocess för nya produkter och kortar ”time to market”.
  • Ni utvecklar en process för idéhantering som stärker innovationskulturen i företaget.
SOLIDWORKS Plastics

Gör en innovationsmätning!

Vi erbjuder just nu ett helt nytt verktyg som ger en snabb indikation på hur ni ligger till idag. Mätningen tar bara 5 minuter att svara på och resultatet visar tydligt inom vilka områden ni är starka och vart ni har er utvecklingspotential. Efter att ni har genomfört mätningen erbjuder våra konsulter coachning och vägledning som kan väcka nya idéer och ge er en trygghet i planen för att öka innovationsförmågor framåt.
Gör mätningen

Innovationsledningsbloggen

idéer och innovatoin

Omvandla era idéer till bra innovationer

  Att ha många idéer – är det bra? Internt på de flesta företag finns en enorm kompetens och potentiellt massor av bra idéer som kan vara frön till nya innovationer. Ett vanligt problem är…

Radikal innovatoin

Så lyckas du med radikal innovation

3 framgångsfaktorer för att lyckas med det radikala innovationsarbetet! Men först benar vi ut begreppet – Vad innebär egentligen radikal och radikal innovation? Jo, det handlar om att driva innovation genom en orädd strategi, att…

WEBINAR: Inkrementell eller radikal innovation?

Har ni fastnat i inkrementell innovation och har svårt för att få lönsamhet och avkastning i era radikala innovationsprojekt? Att framgångsrikt balansera de två innovationstyperna och att få den radikala innovationen att fungera är en…

Conscriptor_Innovationsledning

”Teamet på SolidEngineer var till stor nytta för mig som VD men även för hela ledningsgruppen,  ibland behövs en neutral part att bolla med.”

”Deras processer och kompetens gjorde att vi kom fortare fram och fick mer struktur på våra tankar. I vårt fall ledde processen fram till vårt största förvärv genom tiderna.”

– Henric Carlsson, VD Conscriptor

Conscriptor är Sveriges största outsourcade serviceleverantör inom medicinska transkriptionstjänster och utvecklare av MedSpeach dikteringslösning.

 

Nöjda kunder

”Inspirerande dag, med mycket kompetenta utbildningsledare!”

 

– Mattias Aronsson, VD, Inrego AB

inrego är marknadsledande inom återanvändning och livscykelhantering av datorer, mobiler och andra IT-produkter.

 

”Gympa för hjärnan, svårt och utmanande, vilket jag tycker är väldigt bra. Jag är mycket nöjd med dagen och tar med mig verktyg hem för framtiden.”

– Johan Lantz, VD Svensk Konstruktionstjänst AB

Svekon är ett av landets ledande företag när det gäller produktutveckling, konstruktion och design inom mekanikområdet.

 

”Dagen var mycket väl planerad ut efter de önskemål och förväntningar vi hade diskuterat före Workshopen. Vi var alla väldigt nöjda och dagen överträffade våra förväntningar.”

– Joachim Engstrand, Product Development Manager, Aura Light AB

Aura Light erbjuder företag smart belysning som är energieffektiv, ekonomisk, kvalitativ och hållbar.

 

Testa innovationLab, guiden i innovationsledning

InnovationLabs hemsida innehåller en stegvis guide med praktisk kunskap om innovationsledning. I processen analyserar du ditt nuläge och med hjälp av arbetsfrågor, best practices och livlinor bygger ni er kunskap och stärker er innovationsförmåga. InnovationLab gör innovationsledning enkelt och tillgängligt för alla!

Testa nu

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du är också välkommen att ringa på 08-544 730 20