30 år av forskning

Epishine har utvecklat solceller utifrån ett nytt sätt att tänka. Forskning som skett vid Linköpings universitet sedan 30 år ligger bakom denna unika solcell. Epishines verksamhet bygger på en banbrytande tillverkningsprocess inom tryckta organiska solceller. De har utvecklat en omvälvande process som ger stor skalbarhet när det gäller tillverkningen. Dessutom har de fått fram en mycket effektiv produkt som klarar att ta tillvara och omvandla svagt ljus.

Epishines första produkt är optimerad för inomhusbelysning med låg energi. Det är en liten, tunn och flexibel ljuscell, tryckt på återvinningsbar plast och enkelt integrerad i trådlösa produkter där den omvandlar omgivande ljus till elektricitet. Ljuscellerna kan användas istället för batterier på trådlösa sensorer och liknande enheter i vår alltmer anslutna värld.

"En väldigt annorlunda solcell..."

Mattias Josephsson, CEO på Epishine berättar mer om deras unika solcell som klarar av att omvandla svagt ljus till elektricitet och som är tryckt på en organisk och tunn plastfilm.

Epishine verkar från Linköping

Företaget grundades 2016 och har drygt 20 anställda med huvudkontor i Linköping. Epishine ägs till största delan av ett team bestånde av grundare samt av kända institutionella investerare och familjekontor.

Epishines långsiktiga mål

Epishines långsiktiga mål är att ligga i framkant av tryckta organiska solceller och att steg-för-steg möjliggöra världens mest skalbara, resurseffektiva och prisvärda solcell.

Besök Epishine