Design for 3D-printing ,1 dag

Få förståelse för processen från CAD-ritning till färdigproducerad detalj med FDM (FFF)-teknik

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kursfakta

Omfattning & pris

Denna introduktionskurs, på en dag, ger deltagarna en förståelse för hela processen, från CAD-modell till färdigproducerad detalj baserat på FDM (FFF) tekniken. Kursen ger en bred kunskap inom området och hjälper deltagarna att snabbt komma igång med en förbättrad förståelse för skillnaden mellan traditionell tillverkning och 3D-printing samt aspekter på hur en 3D-modell bäst drar nytta av tekniken. Priset för kursen är 7 500 kr.

Målet med kursen

Efter kursen kommer deltagarna ha en bred förståelse för olika 3D-printingtekniker samt kunna hantera en bred uppsättning verktyg i Eiger, som underlättar optimal modellering för 3D-printing. En ökad förståelse byggs upp för hur man bäst bör konstruera sin detalj för att kunna dra nytta av 3D-printningens fördelar.
Kursen går inte in på löpande driftsfrågor och installation av din 3D-printer (se kursen ”Installation & driftsättning av din Markforged 3D-skrivare, 1 dag”).

Övningar

Övningsmaterial finns i Eiger portalen som är miljön där beredningen sker. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man arbetar i programvaran och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter.

Kursmetodik

Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra uppgifterna kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer som tar projektet från färdig CAD-modell till din 3D-printer. Vi växlar mellan teori, praktiskt arbete i mjukvaran samt verifierar resultatet i 3D-printern.

Kursmaterial

Kursmaterial i form av ett häfte ingår.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha goda kunskaper som användare av Windows.

Kursinnehåll

Det kursinnehåll vi går igenom är:

 • 3D-printning idag samt en överblick av olika 3D-printerteknologier
 • Markforged olika material och dess egenskaper
 • Design för 3D-printing
 • Beredning med Eiger

 

Anmäl dig här

Design for 3D-printing, 1 dag

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

Utbildningsfrågor

Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig