Design for 3D-printing ,2 dag

Få förståelse för processen från CAD-ritning till färdigproducerad detalj med FDM (FFF)-teknik

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Denna introduktionskurs ger deltagarna en förståelse för hela processen, från CAD-modell till färdigproducerad detalj baserat på FDM (FFF) tekniken. Kursen ger en bred kunskap inom området och hjälper deltagarna att snabbt komma igång med en förbättrad förståelse för skillnaden mellan traditionell tillverkning och 3D-printing samt aspekter på hur en 3D-modell bäst drar nytta av tekniken. En upplärning där features i SOLIDWORKS tillämpas för ett optimalt resultat vid modellering där 3DP tillämpas. Kursen pågår 2 dagar och priset är 10 500 kr.

  Målet med kursen

  Efter kursen kommer deltagarna ha en bred förståelse av 3D-printing tekniker samt kunna hantera en bred uppsättning verktyg i SOLIDWORKS som underlättar optimal modellering för 3D-printing. En ökad förståelse byggs upp för hur man bäst bör konstruera sin detalj i SOLIDWORKS för att kunna dra nytta av 3D-printingens fördelar.
  Kursen går inte in på löpande driftsfrågor och installation av din 3D-printer (se kursen ”Installation & driftsättning av din Markforged 3D-skrivare, 1 dag”).

  Övningar

  Övningsmaterial finns i Eiger portalen som är miljön där beredningen sker. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man arbetar i programvaran och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra uppgifterna kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer. Vi växlar mellan teori, praktiskt arbete i mjukvaran Eiger samt SOLIDWORKS samt verifierar resultatet i 3D-printern.

  Kursmaterial

  Kursmaterial i form av ett häfte ingår.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS Grundkurs och ha goda kunskaper i Windows.

  Kursinnehåll

  Det kursinnehåll vi går igenom är:

  • 3D-printning idag samt en överblick av olika 3D-printerteknologier
  • Markforged olika material och dess egenskaper
  • Design för 3D-printing
  • Beredning med Eiger
  • Utskrifter i SolidEngineers 3DP-Lab
  • Modelleringsmetoder i SOLIDWORKS samt tips och trix

   

  Anmäl dig här

  Design for 3D-printing, 2 dagar

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig