SOLIDWORKS Sustainability, 1 dag

En kurs för SOLIDWORKS användare som vill lära sig mer om grön design.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 MB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Det här är en kurs för SOLIDWORKS användare som vill lära sig mer om grön design. Vi går igenom LCA-metoden (Life Cycle Assessment) och de olika verktygen i SOLIDWORKS Sustainability. Du kommer att få lära dig att utvärdera miljöpåverkan hos din produkt med avseende på material, tillverkningsmetod, tillverkningsland samt transporter. Målsättningen är även att lära ut hur du med SOLIDWORKS Sustainability kan underlätta framtagandet av en miljödeklaration för just din konstruktion som sedan kan användas för kundkommunikation. Kursen pågår i 1 dag och priset är 6 800 kr.

  Målet med kursen

  Efter kursen kommer deltagarna ha lärt sig hur man kan få stöd i materialval och tillverkningsmetod samt jämföra olika designkoncept m.a.p. miljöpåverkan och även skapa miljörapport.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer och vi lägger mycket vikt vid praktiska övningar. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra dig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs samt ha goda kunskaper i Windows.

  SOLIDWORKS Plastics

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Sustainability innehåller bland annat:

  • Hur man kan få stöd i materialval och tillverkningsmetod
  • Jämföra olika designkoncept m.a.p. miljöpåverkan
  • Skapa miljörapport

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Sustainability, 1 dag

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig