SOLIDWORKS Verktyg för 3D-printing ,1 dag

Få förståelse för processen från CAD-ritning till färdigproducerad detalj med FDM (FFF)-teknik

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Denna introduktionskurs, på en dag, ger deltagarna en förståelse för hela processen, från idé till en anpassad CAD-fil för FDM (FFF) tekniken. Kursen ger en bred kunskap inom området och hjälper deltagarna att snabbt komma igång med en förbättrad förståelse för hur man utnyttjar SOLIDWORKS på effektivaste sätt för 3D-printing, samt aspekter på hur en 3D-modell bäst drar nytta av tekniken. Priset för kursen är 7500 kr.

  Målet med kursen

  Efter kursen kommer deltagarna ha en bred förståelse för olika verktyg i SOLIDWORKS som underlättar optimal modellering för 3D-printing. En ökad förståelse byggs upp för hur man bäst bör konstruera sin detalj för att kunna dra nytta av 3D-printningens fördelar. Kursen går inte in på 3D printberedning i Slicer mjukvara (tex. Eiger, Cura m.m.)

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man arbetar i programvaran och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra uppgifterna kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer som tar projektet från färdig CAD-modell till din 3D-printer. Vi växlar mellan teori, praktiskt arbete i mjukvaran.

  Kursmaterial

  Kursmaterial i form av ett häfte ingår.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen på bästa sätt bör man ha goda kunskaper i SOLIDWORKS, och vi rekommenderar kursdeltagarna att först gå kursen Markforged University Composites Training Program.

  Kursinnehåll

  Det kursinnehåll vi går igenom är:

  • 3D-printning idag samt en överblick av olika 3D-printerteknologier
  • Markforged olika material och dess egenskaper
  • Design för 3D-printing
  • Beredning med Eiger

  Anmäl dig här

  Design for 3D-printing, 1 dag

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig