SOLIDWORKS 2020 - vad bjuder den nya releasen på?

SOLIDWORKS 2020, nu är den här, den senaste utgåvan av CAD-branschens genom alla tider mest framgångsrika 3D-CAD system. I denna, den 28:e versionen av SOLIDWORKS 2020 innehåller en otrolig mängd nya möjligheter och förbättringar som tar dig från idé till tillverkning ännu snabbare än tidigare.

Kontakta oss

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

SOLIDWORKS 2020,  den senaste utgåvan och den bästa versionen hittills. SOLIDWORKS FoU-team har i denna release återigen lyssnat på användarna och utvecklat efterfrågad funktionalitet med snabbhet och med fokus på prestanda, strömlinjeformade arbetsprocesser och kopplingar till andra applikationer.

SOLIDWORKS 2020 ger dig verktyg att maximera produktiviteten, hantera komplexa problem, stöd för kritiska detaljer och det ännu snabbare än tidigare. På denna sida har vi samlat information som kan vara av nytta för dig som SOLIDWORKS-användare. Du hittar allt från nyheter i nya releasen till FAQ råd om installation och vad du ska tänka på när det är dags att installera SOLIDWORKS 2020.

NÅGRA AV NYHETERNA I SOLIDWORKS 2020

Förbättrad “konstruktionsupplevelse”
 • 3D-utskrift: Få tillgång till en omfattande lista med kommersiellt tillgängliga 3D-skrivarvolymer och skapa skivor för 3D-utskrifter direkt från SOLIDWORKS®-geometri.
Stora sammanställningar för snabbare arbete
 • Detaljeringsläge: Öppna ritningar på några sekunder och behåll möjligheten att lägga till och redigera anteckningar.
 • Grafikacceleration för ritningar: Förbättra bildhastigheten vid panorering och zoomning i ritningar med maskinvaruaccelererad återgivning.
Snabbare sammanställningskonstruktion
 • Inkludera komponenter från en sammanställning på översta nivån som kuvert i en undersammanställning.
 • Large Design Review, Skapa mates till referensgeometrin för komponenter. skapa och redigera linjära och cirkulära
  komponentmönster, redigera mönsterdrivna ochskisstyrda komponentmönster.
Utökad “interoperabilitet” med 3D-anslutning
 • Dra och släpp i SOLIDWORKS: Dra en icke ursprunglig SOLIDWORKS-fil till en aktiv komponent eller sammanställning.
 • Nya filtyper: Arbeta med BREP-data från DXF™/DWG-filer och IFC-filer.
Mer flexibilitet för ytmodellering
 • Förskjut yta: Identifiera ytor på ett ytskikt som inte kan förskjutas och skapa ett offsetytskikt utan dem.
 • Förtjockning: Ange fler typer av ytriktningsvektorer (förutom normala) för en yta.
Förbättringar av SOLIDWORKS Visualize
 • XR-exportör: Konvertera enkelt dina Visualize-filer till AR/VR-gränssnitt.
 • PDM-integrering: Hantera filerna enklare med SOLIDWORKSPDM-integrering.
Snabbare skisser
 • Silhuettenheter: Skapa flera skissenheter genom att projicera konturen av komponentkropparna på ett parallellt skissplan.
 • Torsionskontinuitetsrelation: Få G3-krökning mellan skissade kurvor, vilket ger en sömlös övergång.
Uppkopplat ekosystem för konstruktion till tillverkning i “molnet”
 • Direktanslutning: Anslut enkelt SOLIDWORKS 2020 med viktiga verktyg via den molnbaserade 3DEXPERIENCE®-plattformen.
 • Samverka och dela data: Dela modeller fram och tillbaka mellan SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE-verktygen. Samarbeta i realtid var du än befinner dig och på vilken enhet som helst.
 • Utökade arbetsflöden: Utöka enkelt ditt konstruktionsekosystem med nya funktioner som underordnad modellering, konceptuell konstruktion samt produktlivscykelhantering och projektledning i molnet.
Snabbare beräkningar och större noggrannhet för simulering
 • Hastighet och noggrannhet: Snabbare analyser och förbättrad noggrannhet genom kombination av linjära och kvadratiska
  element i samma simuleringsstudie.
 • Stift- och bultkontakter: Deformera ytorna som är fästa på stift- och bultanslutningarna.
 • Balkmodeller: Importera temperaturer för att utföra belastningsanalys efter en termisk analys på en modell med balkar.
Flexibla komponenter
 • Gör komponenten flexibel: Visa samma komponent i samma sammanställning under olika förhållanden. Du kan tillexempel visa en fjäder som är komprimerad och i full längd i samma sammanställning.

Missade du What’s New 2020? Ingen fara – allt finns inspelat!

Till inspelningen

Här hittar du mer specifika nyheter i SW 2020

solidworks_simulation

SOLIDWORKS Premium, Professional och Standard

Gå vidare och se vilka nyheter och förbättringar som erbjuds i SOLIDWORKS 2020

Läs och se mer

SOLIDWORKS PDM & SOLIDWORKS Manage

Titta på våra korta informativa videos, nyheter och förbättringar i SOLIDWORKS 2020.

Läs och se mer

SOLIDWORKS CAM

Nyheter för SOLIDWORKS CAM - som ytterligare ökar kvalitén och precisionen.

Läs och se mer

SOLIDWORKS Electrical

Flera nyheter presenteras inom Electrical, bla större kontroll och möjligheter att styra rättigheter på användarnivå och rapportfunktionen har ytterligare förbättrats.

Läs och se mer

SOLIDWORKS Simulation

SOLIDWORKS Simulations olika program ger stora vinster i möjligheten att arbeta integrerat i SOLIDWORKS där Simulation är en del av det lättanvända 3D CADsystemet.

Läs och se mer

FAQ Installera SOLIDWORKS 2020

Hitta senaste releasen

Det finns flera olika sätt att få tag i senaste releasen av SOLIDWORKS:
• Customer Portal på solidworks.com
(Saknar du användare hos SOLIDWORKS ordnar du lätt detta på inloggningssidan. Du behöver ditt serienummer, titta under Help -> About SOLIDWORKS)
• Inifrån SOLIDWORKS (Help -> Check for updates)
• Hämta från My.solidworks.com/support
• DVD (beställ nedan)

PDM System

Säkerställ att ni har full förståelse för vad er uppdatering innebär med avseende på eventuellt PDMsystem. Kontakta SolidEngineer Support vid frågor.

Mallar och inställningar

• Kontrollera att ni har ordning på de mallar ni gjort själva.
• Alla systeminställningar i SOLIDWORKS kan sparas med hjälp av verktyget Copy Settings Wizard.

Uppdatera eller installera om?

Frågan om ni ska uppdatera er nuvarande version eller avinstallera och installera den nya versionen från början har inget absolut svar. En komplett ominstallation kan ofta vara värt den lilla extra arbetsinsatsen, speciellt om det har gått några versioner sedan ni senast ominstallerade SOLIDWORKS från grunden. Är ni bara uppmärksamma på att spara era inställningar och mallar kommer en ominstallation inte att ta längre tid än en uppdatering. Väger man dessutom in att en nyistallerad SOLIDWORKS troligen uppfattas som stabilare och snabbare är valet oftast enkelt.

Installation

Om Ni har valt att först hämta alla installationsfilerna till den senaste servicepacken från Solidworks.com tar ni er till den mappen dit ni hämtade filerna och hittar setup.exe på översta nivån. Dubbelklicka på setup.exe och följ instruktionerna. Om ni istället installerar från DVDn stoppar ni DVDn i DVD-läsaren och följer instruktionerna. Om ni installerar från DVDn och det finns ett senare servicepack av SOLIDWORKS kommer installationsprogrammet att fråga om ni vill uppdatera till det senaste – gör det.

Kontrollera utrustningen

Kontrollera att den nya releasen stöds av den hårdvara ni har:
• Datorer
• Grafikkort
• Operativsystem

Här hittar ni aktuella systemkrav.

Sammanställningar, modeller och ritningar

• SOLIDWORKS kan öppna alla filer från tidigare huvudreleaser och servicepack.

Licenser och aktivering

• Generell rekommendation är att avaktivera sin licens vid uppdatering och ominstallation. Här hittar ni information om hur aktivering fungerar.
• Om ni har flytande licenser måste ni se till att er licenserver har samma eller senare version som den version av SOLIDWORKS ni tänker installera. Licenseservern kan alltså vara nyare än den versionen av SOLIDWORKS som ni tänker använda. Licenserverprogrammvaran installeras via samma verktyg som när ni installerar SOLIDWORKS.

Avinstallation

I kontrollpanelen hittar ni, under Program och funktioner, er installation av SOLIDWORKS. Högerklicka och välj Avinstallera. I första dialogen hittar ni Advanced options – Change – välj här alla som ni har möjlighet att välja – Back to summary- Remove Items. När avinstallationen är klar startar ni om datorn.

Efter uppdatering

Under rubriken Mallar och inställningar finns instruktioner om hur ni sparar inställningar från den versionen ni uppdaterar från. Den inställningsfilen ska ni nu dubbelklicka på och följa instruktionerna för att få tillbaka de inställningar ni hade tidigare. Lite beroende på hur stort steg ni tar i er uppdatering kan SOLIDWORKS önska sig en ny version av drivrutinen till ert grafikkort. Enklaste metoden för att kontrollera både versionen av grafikkortsdrivrutinen och en del andra systemparametrar är att använda ett verktyg som kallas SolidWorks RX. RX hittar ni i den vertikala iconpanelen ute till höger när ni startat SOLIDWORKS. RX finns under iconen SOLIDWORKS Resources. När RX är startat hittar ni information om grafikkortet under fliken Diagnostics. Ni har också här möjlighet att uppdatera drivrutinen till den versionen som SOLIDWORKS har verifierat.

Ni har nu en nyinstallerad version av SOLIDWORKS. Skulle något mot förmodan inte blivit bättre än vad ni hoppats på är ni alltid välkomna att kontakta oss på SolidEngineer så ska vi göra allt vi kan för att överträffa era förväntningar.

Mycket nöje med den nya versionen av SOLIDWORKS

Fri support för er med serviceavtal

Har du kört fast eller känner du dig osäker? Vår support är redo att hjälpa dig med alla frågor som rör installation, handhavande eller uppdatering. Tveka inte att kontakta oss så att du snabbt och smidigt kommer igång!

 

Kontakta supporten

Av miljömässiga skäl skickar vi inte automatiskt ut DVD-skivor, men självklart gör vi det om du vill ha. Fyll i formuläret så kommer skivan på posten.

(gäller för kunder med serviceavtal)

Beställ DVD

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.