launch2017_solutions_rgb

SOLIDWORKS 2017 är den 25:e utgåvan av CAD-branschens genom alla tider mest framgångsrika 3D-CAD system. Det aldrig har varit lättare att skapa innovationer med SOLIDWORKS® – utvecklingsverktyget som nu valts av mer är 3,1 miljoner användare.

SOLIDWORKS är kända för att vara innovativa och utveckla funktionalitet som är önskad av användarna. Releasen 2017 är inget undantag. Fokus har detta år legat på ”The power you need to drive innovation”.

Nyheter i SOLIDWORKS 2017

1► SOLIDWORKS 3D INTERCONNECT
Öppna 3D CAD filer från andra CAD system direkt i SOLIDWORKS (inkl Creo, CATIA, SolidEdge, NX och Inventor ) och behåll alla associationer till originalfilen.

2► Förbättringar för stora sammanställningar
• Ny Asset Publisher, Ground Mates och Magnetic Mates ger snabba layouter av utrustning.
• Ersätt undersammanställningar med flerkroppsparter och behåll alla referenser. Ersätt alla referenser på en gång.

3► Kraftfulla modelleringsverktyg
• Ny avancerad hole wizard skapar/återanvänder anpassade hål.
Wrap fungerar nu på alla ytor. Offset 3D kurva på ytor med många sidor.
• Stöd för plåt med tre bockningar i hörn.

Chamfer-Fillet

Chamfer & Fillet

Advanced-Hole

Advanced Hole

Magnetic-Mates

Magnetic Mates

4► Renderingar och animeringar förstärks med Visualize
• Nya ”Visualize Boost”. Förenklad nätverksrendering för blixtsnabba resultat.
• Importera animeringar och rörelsestudier.
• Mappa kameranavigation coh snabbkommandon från SOLIDWORKS
• Stöd för HTC Vive, Oculus, Google Cardboard och Samsung.

5► Snabbare 2D ritningar
• Möjlighet att länka och referera till celler i BOM-listan i kommentarer.
• Spegla parametriska ritningsvyer utan modellen.
• Fördefinierade lager

6► Utökad kapacitet för MBD
• Jämför geometri och 3D-PMI mellan olika revisioner.
• Definiera DimXpert 3D-PMI enklare för utkast av parter.
• Exportera STEP 242 med 3D PMI för automatiserad CAM och CMM
• Bifoga flera filer till 3D pdf för att bygga upp TDP (Technical Data Package)

7► El- och elektronikkonstruktion
• Electrical: Skapa automatiskt kopplingsschema från ett kalkylblad
• PCB: Med SOLIDWORKS PCB möjliggörs en enhetlig konstruktionsmiljö för redigering av kopplingsscheman, kretskortslayout och 3D-konstruktion.

8► Förenklad validering
• Visa simuleringsresultat direkt i SOLIDWORKS-modellen.
• Plastics: Detaljvikt kan användas tillsammans med ingötstemperatur för att avgöra ingötsfrysning och tryckhållningstid.
• Flow: Parameterstudie tillåter nu optimering av flera parametrar.

9► Integrera konstruktion och tillverkning
• 3D print: Import/export 3MF. Importera mesh data.
• Inspection: Manuell och selektiv ballongfunktion
• Kostnadsberäkning: Få omedelbara kostnadberäkningar från tillverkare via My.solidworks.com Manufacturing Network.

10► Förbättrad datahantering och samarbete
• SOLIDWORKS PDM: Versionsöverskrivning. Tillbakarullning av referenser. Föbättrat visningsläge.
• SOLIDWORKS PDM Professional: Databasreplikering
• eDrawings: Augumented reality för Android, 3D-vyer och kommentarsvyer för sammanställningar. Komponentbeskrivningar. Svetsfogar. Ångra/Gör om.

Nedladdning

Det finns flera sätt att uppdatera din licens till den senaste versionen.

1. Du kan antingen i SOLIDWORKS gå in på Help -> Check for updates och den vägen uppdatera till senaste versionen.
  2. För alla användare med aktivt serviceavtal kan senaste versionen laddas ner från SOLIDWORKS Customer Portal. Du skapar en personlig login med ditt licensnummer. (Licensnummer hittar du under Help -> About SOLIDWORKS)

Support

Har du kört fast eller känner du dig osäker?
Du är välkommen att kontakta vår support med frågor kring din uppdatering.

FAQ

Hitta senaste releasen
Hämta senaste releasen via:
Customer Portal på solidworks.com
(Saknar du användare hos SOLIDWORKS ordnar du lätt detta på inloggningssidan. Du behöver ditt serienummer, titta under Help -> About SOLIDWORKS)
• Inifrån SOLIDWORKS (Help -> Check for updates)
• DVD (beställ nedan)

Kontrollera utrustningen
Kontrollera att den nya releasen stöds av den hårdvara ni har:
• Datorer
• Grafikkort
• Operativsystem

Här hittar ni aktuella systemkrav.

PDM System
Säkerställ att ni har full förståelse för vad er uppdatering innebär med avseende på eventuellt PDMsystem. Kontakta SolidEngineer Support vid frågor.

Sammanställningar, modeller och ritningar
• SOLIDWORKS kan öppna alla filer från tidigare huvudreleaser och servicepack.

Mallar och inställningar
• Kontrollera att ni har ordning på de mallar ni gjort själva.
• Alla systeminställningar i SOLIDWORKS kan sparas med hjälp av verktyget Copy Settings Wizard.

Licenser och Aktivering
• Generell rekommendation är att avaktivera sin licens vid uppdatering och ominstallation. Här hittar ni information om hur aktivering fungerar.
• Om ni har flytande licenser måste ni se till att er licenserver har samma eller senare version som den version av SOLIDWORKS ni tänker installera. Licenseservern kan alltså vara nyare än den versionen av SOLIDWORKS som ni tänker använda. Licenserverprogrammvaran installeras via samma verktyg som när ni installerar SOLIDWORKS.

Uppdatera eller installera om?
Frågan om ni ska uppdatera er nuvarande version eller avinstallera och installera den nya versionen från början har inget absolut svar. En komplett ominstallation kan ofta vara värt den lilla extra arbetsinsatsen, speciellt om det har gått några versioner sedan ni senast ominstallerade SOLIDWORKS från grunden. Är ni bara uppmärksamma på att spara era inställningar och mallar kommer en ominstallation inte att ta längre tid än en uppdatering. Väger man dessutom in att en nyistallerad SOLIDWORKS troligen uppfattas som stabilare och snabbare är valet oftast enkelt.

Avinstallation
I kontrollpanelen hitta ni under Program och funktioner er installation av SOLIDWORKS. Högerklicka och välj Avinstallera. I första dialogen hittar ni Advanced options – Change – välj här alla som ni har möjlighet att välja – Back to summary- Remove Items. När avinstallationen är klar startar ni om datorn.

Installation
Om Ni har valt att först hämta alla installationsfilerna till den senaste servicepacken från Solidworks.com tar ni er till den mappen dit ni hämtade filerna och hittar setup.exe på översta nivån. Dubbelklicka på setup.exe och följ instruktionerna. Om ni istället installerar från DVDn stoppar ni DVDn i DVD-läsaren och följer instruktionerna. Om ni installerar från DVDn och det finns ett senare servicepack av SOLIDWORKS kommer installationsprogrammet att fråga om ni vill uppdatera till det senaste – gör det.

Efter uppdatering
Under rubriken Mallar och inställningar finns instruktioner om hur ni sparar inställningar från den versionen ni uppdaterar från. Den inställningsfilen ska ni nu dubbelklicka på och följa instruktionerna för att få tillbaka de inställningar ni hade tidigare. Lite beroende på hur stort steg ni tar i er uppdatering kan SOLIDWORKS önska sig en ny version av drivrutinen till ert grafikkort. Enklaste metoden för att kontrollera både versionen av grafikkortsdrivrutinen och en del andra systemparametrar är att använda ett verktyg som kallas SolidWorks RX. RX hittar ni i den vertikala iconpanelen ute till höger när ni startat SOLIDWORKS. RX finns under iconen SOLIDWORKS Resources. När RX är startat hittar ni information om grafikkortet under fliken Diagnostics. Ni har också här möjlighet att uppdatera drivrutinen till den versionen som SOLIDWORKS har verifierat.

Ni har nu en nyinstallerad version av SOLIDWORKS. Skulle något mot förmodan inte blivit bättre än vad ni hoppats på är ni alltid välkomna att kontakta oss på SolidEngineer så ska vi göra allt vi kan för att överträffa era förväntningar.

Mycket nöje med SOLIDWORKS 2017!

Beställ DVD skiva

Vill du att vi skickar en DVD-skiva till dig med installationsfilerna. Fyll i formuläret så kommer skivan på posten (gäller endast kunder med serviceavtal)

► INNOVATION
Nya möjligheter som ger dig chansen att utnyttja potentialen i ny teknik.

► DESIGN
Mer kraft och prestanda som hjälper dig att få jobbet gjort snabbare.

► VALIDERING
Större idéer som leder till stora genombrott.

► SAMARBETE
Lås upp 3D modeller från andra system i SOLIDWORKS.

► SKAPANDE & HANTERING
Integrerad data från koncept till slutprodukt leder till lönsamhet för företaget.