SOLIDWORKS 2018 är den 26:e utgåvan av CAD-branschens genom alla tider mest framgångsrika 3D-CAD system. Det aldrig har varit lättare att skapa innovationer med SOLIDWORKS® – utvecklingsverktyget som nu valts av mer är 3,2 miljoner användare.

SOLIDWORKS är kända för att vara innovativa och utveckla funktionalitet som är önskad av användarna. Releasen 2018 är inget undantag. Fokus har detta år legat på fyra systemlösningar som bidrar till samarbetet och flödet mellan avdelningarna som i sin tur leder till ökad lönsamhet för företaget.

Nyheter i SOLIDWORKS 2018

► NY INNOVATIV ANVÄNDARUPPLEVELSE
Snabbare  och mer intuitiva sätt att interagera med SOLIDWORKS.
•  Frihandsskiss med touch.
• Spegling i 3D skisser
•  Förbättrade musgestures

► ÄNNU MER KRAFTFULL SOLIDWORKS INTERCONNECT
• Arbeta sömlöst med fler filtyper tex ACIS, STEP och IGES
• Få tillgång till fler dokumentegenskaper från Interconnect-supportade filer.

► SOLIDWORKS MED MOLN-KOPPLING
Kraften i SOLIDWORKS med bekvämligheten av molnet.
• Växla enkelt mellan olika enheter med onlinelicensiering.
• Få med alla personliga inställningar när du loggar in, oavsett enhet.
• Enkel admin av dina SOLIDWORKS-produkter från SOLIDWORKS Admin Portal.

► ARBETA DIREKT MED MESHDATA
• Använd meshdata på samma sätt som ytor eller solider.
• Konvertera solider eller ytor till mesh.
• Kör funktioner direkt i meshen som Cut, Cut with surface, Interference check, Combine, Intersect, Split, Move/Copy m. fl.

► TUNNPLÅTFUNKTIONER SOM FÖRBÄTTRAR TILLVERKNINGSEGENSKAPER
• Tab- och Slot funktioner för självmontering av delar för svetsning.
• Normal Cut garanterar clearance för tillverkning.
• Skapas eller platta enkelt ut hörn med tre krökar.

► FÖRBÄTTRAD RITNINGSKAPACITET
• Support för Advanced Hole Wizard
Utbruten sektion kan läggas till i detalj-, alternativt
position- och sektionsvyer.

• Applicera luckor till ett specifikt lager – ärver lagrets egenskaper.

► FÖRBÄTTRAD KOMMUNIKATION MED EDRAWINGS
• Inkludera dekaler utan att bifoga en egen dekal-fil.
• Strömlinjeformat arbetsflöde för att ställa in options och lösenordsskydd.
•Visa alla MBD-genererade 3D vyer i flera konfigurationer av en modell.

► ENGAGERANDE UPPLEVELSER MED SOLIDWORKS VISUALIZE
• Skapa VR innehåll i panorama.
• Supportar 360 graders animeringar
• Solstudier, kameraåkningar, exploderade vyer och part-animeringar

► FÖRBÄTTRINGAR I PRESTANDA FÖR SAMMANSTÄLLNINGAR
• Concentriska hål behöver inte längre vara helt i linje för att kunna kopplas till sammanställningen.
• Utvärderingsverktyg för stora sammanställningar
• Dölj ytor temporärt genom att använda ALT-knappen för att sätta ihop komponenter snabbare.

► FUNKTIONER FÖR PARTER SOM FÖRBÄTTRAR TILLVERKNING
Snabba på flödet genom att automatiskt inkludera ytterligare informations om behövs vid tillverkning.
• Inkludera beskrivning, cut-lists och properties.

Fler nyheter i SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS PDM & SOLIDWORKS Electrical

Nedladdning

Det finns flera sätt att uppdatera din licens till den senaste versionen.

1. Du kan antingen i SOLIDWORKS gå in på Help -> Check for updates och den vägen uppdatera till senaste versionen.
  2. För alla användare med aktivt serviceavtal kan senaste versionen laddas ner från SOLIDWORKS Customer Portal. Du skapar en personlig login med ditt licensnummer. (Licensnummer hittar du under Help -> About SOLIDWORKS)

Support

Har du kört fast eller känner du dig osäker?
Du är välkommen att kontakta vår support med frågor kring din uppdatering.

FAQ

Hitta senaste releasen
Hämta senaste releasen via:
Customer Portal på solidworks.com
(Saknar du användare hos SOLIDWORKS ordnar du lätt detta på inloggningssidan. Du behöver ditt serienummer, titta under Help -> About SOLIDWORKS)
• Inifrån SOLIDWORKS (Help -> Check for updates)
• DVD (beställ nedan)

Kontrollera utrustningen
Kontrollera att den nya releasen stöds av den hårdvara ni har:
• Datorer
• Grafikkort
• Operativsystem

Här hittar ni aktuella systemkrav.

PDM System
Säkerställ att ni har full förståelse för vad er uppdatering innebär med avseende på eventuellt PDMsystem. Kontakta SolidEngineer Support vid frågor.

Sammanställningar, modeller och ritningar
• SOLIDWORKS kan öppna alla filer från tidigare huvudreleaser och servicepack.

Mallar och inställningar
• Kontrollera att ni har ordning på de mallar ni gjort själva.
• Alla systeminställningar i SOLIDWORKS kan sparas med hjälp av verktyget Copy Settings Wizard.

Licenser och Aktivering
• Generell rekommendation är att avaktivera sin licens vid uppdatering och ominstallation. Här hittar ni information om hur aktivering fungerar.
• Om ni har flytande licenser måste ni se till att er licenserver har samma eller senare version som den version av SOLIDWORKS ni tänker installera. Licenseservern kan alltså vara nyare än den versionen av SOLIDWORKS som ni tänker använda. Licenserverprogrammvaran installeras via samma verktyg som när ni installerar SOLIDWORKS.

Uppdatera eller installera om?
Frågan om ni ska uppdatera er nuvarande version eller avinstallera och installera den nya versionen från början har inget absolut svar. En komplett ominstallation kan ofta vara värt den lilla extra arbetsinsatsen, speciellt om det har gått några versioner sedan ni senast ominstallerade SOLIDWORKS från grunden. Är ni bara uppmärksamma på att spara era inställningar och mallar kommer en ominstallation inte att ta längre tid än en uppdatering. Väger man dessutom in att en nyistallerad SOLIDWORKS troligen uppfattas som stabilare och snabbare är valet oftast enkelt.

Avinstallation
I kontrollpanelen hitta ni under Program och funktioner er installation av SOLIDWORKS. Högerklicka och välj Avinstallera. I första dialogen hittar ni Advanced options – Change – välj här alla som ni har möjlighet att välja – Back to summary- Remove Items. När avinstallationen är klar startar ni om datorn.

Installation
Om Ni har valt att först hämta alla installationsfilerna till den senaste servicepacken från Solidworks.com tar ni er till den mappen dit ni hämtade filerna och hittar setup.exe på översta nivån. Dubbelklicka på setup.exe och följ instruktionerna. Om ni istället installerar från DVDn stoppar ni DVDn i DVD-läsaren och följer instruktionerna. Om ni installerar från DVDn och det finns ett senare servicepack av SOLIDWORKS kommer installationsprogrammet att fråga om ni vill uppdatera till det senaste – gör det.

Efter uppdatering
Under rubriken Mallar och inställningar finns instruktioner om hur ni sparar inställningar från den versionen ni uppdaterar från. Den inställningsfilen ska ni nu dubbelklicka på och följa instruktionerna för att få tillbaka de inställningar ni hade tidigare. Lite beroende på hur stort steg ni tar i er uppdatering kan SOLIDWORKS önska sig en ny version av drivrutinen till ert grafikkort. Enklaste metoden för att kontrollera både versionen av grafikkortsdrivrutinen och en del andra systemparametrar är att använda ett verktyg som kallas SolidWorks RX. RX hittar ni i den vertikala iconpanelen ute till höger när ni startat SOLIDWORKS. RX finns under iconen SOLIDWORKS Resources. När RX är startat hittar ni information om grafikkortet under fliken Diagnostics. Ni har också här möjlighet att uppdatera drivrutinen till den versionen som SOLIDWORKS har verifierat.

Ni har nu en nyinstallerad version av SOLIDWORKS. Skulle något mot förmodan inte blivit bättre än vad ni hoppats på är ni alltid välkomna att kontakta oss på SolidEngineer så ska vi göra allt vi kan för att överträffa era förväntningar.

Mycket nöje med SOLIDWORKS 2018!

Beställ DVD skiva

Vill du att vi skickar en DVD-skiva till dig med installationsfilerna. Fyll i formuläret så kommer skivan på posten (gäller endast kunder med serviceavtal)
Skivorna skickas ut fr.o.m början av December.

► KONSTRUKTION TILL TILLVERKNING
I många år har företag överlevt trots att de haft olika system och verktyg på konstruktions- och produktionsavdelningarna. Med SOLIDWORKS ”konstruktion till tillverkningsprocess” har du nu allt du behöver för att ta dina idéer till verklighet, sömlöst över avdelningsgränserna.

► DISTRIBUERAD DATAHANTERING
Data inom organisationer behöver vara lättillgänglig oavsett format – från dokument och kalkylark till metadata, processdata och data från resursplaneringen. SOLIDWORKS Distribuerad Data Management (DDM) kan organisera all denna data så den blir lättillgänglig oavsett avdelning.

► DESIGN TILL ANALYS
Bra design är ett resultat av inspiration och många timmars hårt arbete. SOLIDWORKS ”Design till analys”-process hjälper till att snabba upp hela designprocessen. Designteamen och ingenjörerna kan nu arbeta parallellt för att löpande få fram produkter baserat på analysresultat samt information från tidigare analyser.

► ELEKTRONIK & IOT
Produkterna blir idag mer och mer avancerade och inom alla branscher strävar man efter den intelligenta produkten. Detta ställer höga krav på utvecklingsmiljön. Att kunna arbeta i en och samma miljö för hela utvecklingsprocessen, oavsett om den innehåller elektronik eller ej, spar tid och ger i slutändan mer kvalitativa produkter.