SOLIDWORKS Grundkurs (3 dagar)

Genom att snabbt få fart och använda bästa modelleringsmetoder hjälper SOLIDWORKS Grundkurs 3 dagar dig till effektivitet och produktivitet. Kursen riktar sig till dig som har någon tidigare vana av 3D CAD sen tidigare och vill lära dig SOLIDWORKS från grunden. För de som föredrar ett mer avslappnat tempo med extra tid för övningar erbjuder vi en liknande grundkurs som sträcker sig över 5 dagar.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Kursen ger en bred kunskap inom området och hjälper dig att snabbt komma igång med ett framgångsrikt arbete i SOLIDWORKS. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man löser konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Grundkursen  pågår i 3 dagar och priset är 16 500 kr.

  Målet med kursen

  Efter kursen har deltagarna kunskap i att skapa parter, sammanställningar i SOLIDWORKS på ett effektivt sätt och med rätt verktyg. Efter kursen kan kursdeltagarna utföra konstruktionsuppgifter i SOLIDWORKS för att sköta det dagliga arbetet på en konstruktions- eller designavdelning.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad syn på övningar. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så framhävs den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer du att lära dig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SOLIDWORKS Grundkursbok ingår i avgiften. Går du kursen online behöver du ha programvaran på din egen dator, fråga oss om du inte har det ännu.

  Förkunskaper

  Goda kunskaper i Windows
  För att tillgodogöra sig kursen bör man ha gått igenom SOLIDWORKS Tutorials

  SOLIDWORKS MBD

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Grundkurs innehåller bland annat:

   • Detaljmodellering
   • Symmetri, mönster
   • Roterande features
   • Simulationxpress
   • Sammanställningsmodellering
   • Använda sammanställningar
   • Konfigurationer
   • Stycklistor och tabeller
   • Dokumentmallar och inställningar

   Anmäl dig här

   SOLIDWORKS Grundkurs exkl. Ritningar (3 dagar)

   Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

   Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

   Utbildningsfrågor

   Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig