Kom igång!

Oavsett om du är ny i din roll som administratör eller ej - gå igenom följande steg. Skulle det dyka upp frågor eller funderingar på vägen - tveka inte att kontakta oss. Länk till vår tekniska support finns här nedanför, i det "blå bandet". Lycka till!

Så här går du till väga, 1 - 2 - 3, klart!

Följ dessa tre steg – du som är administratör sedan tidigare kan ta några genvägar i stegen och hitta information du behöver för att administrera kontakter, roller och licenser. För dig som ny i rollen finns all information du behöver och kommer du på frågor eller har funderingar på vägen, så finns vi nära till hands via vår support. Se länk ovan!

 

STEG 1    Aktivera 3DEXPERIENCE-plattformen

STEG 2    Logga in på DSx Client Care

STEG 3    Installera SOLIDWORKS

Steg 1 - Aktivera 3DEXPERIENCE

Det första som ska göras är att aktivera er 3DEXPERIENCE-plattform. I filmen visar Björn Wallén de fyra steg som krävs. Först ska vi hitta ett välkomstmail från Dassault Systèms (3ds.com) och därefter skapa ett 3DEXPERIENCE-konto. Det tredje är att godkänna licensavtalet (CLOSA). Därefter kan fler användare bjudas in. Det är viktigt att aktiveringen görs av den person som är tänkt att använda produkten, det vi brukar kalla för huvudanvändaren.

Du kan också hitta information på våra supportsidor!
Läs mer om hur du installerar >>

Du som redan har loggat in och nu ska bjuda in och hantera nya användare. Scrolla fram 2 minuter in i filmen så hittar du informationen.

Steg 2 - DSx.Client Care

DSx.Client Care är den portal varifrån du administrerar ditt konto. Genom att lägga till kontakter för ert företaget och sedan tilldela olika roller, öppnar ni upp möjligheten för kontakterna/användarna att ta del av det som ingår i ert serviceavtal. Hanteringen av kontakter i DSx.Client Care bör göras av någon hos er som har en administratörsroll.

För att veta mer, se filmklippet bredvid eller se över denna guide som beskriver hur du administrerar era produkter.

Ta mig till guiden >>

Steg 3 - Installera SOLIDWORKS

Äntligen, nu är det dags! För att installera behövs först och främst installationsfiler, samt ett serienummer. Installationsfiler finns att ladda ner via SOLIDWORKS hemsida, så länge ni har de rättigheter man behöver (se steg 2).

För en mer ingående beskrivning över hur du går tillväga, titta igenom klippet här bredvid eller ta hjälp av följande guide, klicka på knappen här.

Ta mig till installationsguiden >>