Tillbaka

Designändringar i 3DEXPERIENCE-Works

I 3DEXPERIENCE-Works finns alla möjligheter att tydligt dokumentera designändringar, från att behovet uppstår tills dess att ändringen har genomförts och godkänts.

Med rollen Collaborative Industry Innovator (CII) får vi (bland annat) tillgång till apparna 3DPlay, 3DMarkup, Issue Management och Change Execution.

För att vända och vrida på vår design används 3DPlay – vår viewer i plattformen.

I  appen 3D Markup skapar vi bilder med tillhörande kommentarer kring föreslagna ändringar. Härifrån kan vi även generera ett så kallat Issue som automatiskt plockar med sig den information som lagts till i 3DMarkup, samt filerna det är kopplat till.

3d Markup-3DEXPERIENCE-plattformen

3DEXPERIENCE-Works

New Issue Solidengineer

3DEXPERIENCE-Works New Issue

Alla rapporterade Issues kan hanteras via appen Issue Management. Här kan vi se vem som skapat det, vilken/vilka filer det gäller samt eventuella andra filer som bifogats.

Issue Management

3dexperience-Works

För att sedan omsätta ett Issue till handling, skapar vi en Change Action där vi beskriver vad som ska göras, hur hög prioritet det ska få samt när det ska vara klart. Change Actions hanteras i appen Change Execution där vi kan tilldela uppgiften till någon, utse vem som ska godkänna samt lägga till andra eventuella intressenter. Dessa blir då notifierade om att de har en uppgift, att ändringar har gjorts eller om det finns en ändring att godkänna.

Med hjälp av dessa verktyg kan vi på ett smidigt, kontrollerat och spårbart sätt hantera våra designändringar.

Helene Persson
Författare: Helene Persson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading