SOLIDWORKS Weldments, 1 dag

SOLIDWORKS weldmentskurs går igenom hur man skapar balkkonstruktioner i SOLIDWORKS.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kursfakta

Omfattning & pris

Kursen kostar 6 800 kr och pågår i 1 dag. SOLIDWORKS svetskurs går igenom hur man skapar balkkonstruktioner i SOLIDWORKS. SolidEngineers certifierade lärare går igenom och visar hur vi på olika sätt kan lösa konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter.

Målet med kursen

Kursen går igenom alla svetskommadon i SOLIDWORKS och deltagarna kommer få skissa på skelett och klä dessa med balktvärsnitt, skapa egna tvärsnitt, trimma balkar, etc. I kursen ingår dessutom speciella aspekter vid rörkonstruktioner. Avslutningsvis kommer deltagarna att få presentera sina resultat i en tydlig ritning.

Övningar

Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

Kursmetodik

Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

Kursmaterial

SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

spare parts publisher

Kursinnehåll

SOLIDWORKS Weldments innehåller bland annat:

 • skapa lämpliga 2D/3D skisser
 • skapa profilskisser
 • skapa balkar
 • svetsritningar

Anmäl dig här

SOLIDWORKS Svetskurs, 1 dag

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

Utbildningsfrågor

Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig