SolidEngineer möter många företag med olika förutsättningar. Vi samlar löpande på erfarenheter från olika företag. Många frågor kräver inspiration utifrån vilket också gör ditt förändringsarbete effektivare. Våra konsulter har en hög kompetens både kring mjukvaran och de arbetsprocesser som rör den. Samtliga av våra tekniska konsulter har flertalet certifieringar i SOLIDWORKS med olika inrikting beroende på varje persons specialistområde.

SolidEngineer kan antingen delta som coach för vissa komplexa frågor eller ta ett totalansvar för en verksamhetseffektivisering. Läs mer om våra färdigförpackade konsulttjänster nedan.

startpaket-buttonSOLIDWORKS startpaket
Vi hjälper din organisation med att installera en systemmiljö för att långsiktigt säkerställa att ni arbetar effektivt tillsammans.

arbetsmetodik-buttonSOLIDWORKS Arbetsmetodik
Vi hjälper er organisation med att etablera en arbetsmetodik vid 3D-modellering för att långsiktigt säkerställa att ni arbetar effektivt tillsammans.

costing-buttonSOLIDWORKS Costing Implementationsprojekt
I samband med införandet av SolidWorks Costing uppstår en rad frågeställningar som ställer krav på hur information samlas in, värderas, leder till förändringar och implementeras m.m.

sustainability-buttonSOLIDWORKS Sustainability Implementationsprojekt
I samband med införandet av SolidWorks Sustainability uppstår en rad frågeställningar som ställer krav på hur du nyttjar dina SolidWorks modeller beträffande materialval och produktoptimering.

SOLIDWORKS Tips & Tricks
SOLIDWORKS Tips & Tricks kurs på 2 dagar anpassas efter företagets unika behov och förutsättningar. Behovsanalys innan kursen och en uppföljning efter 6 månader.

berakning-buttonSolidEngineers Beräkningstjänster
SolidEngineer genomför beräkningstjänster åt våra kunder. Oavsett om du har SolidWorks Simulation eller inte utgör SolidEngineers beräkningsingenjörer en stark extraresurs för dig.

Illustrationer-button_2Bilder, illustrationer och animeringar
SolidEngineer hjälper våra kunder med bild- och videomaterial för de produkter som framställs i SolidWorks miljön.

processutveckling2-buttonProcessutveckling
En väl genomförd PDM implementation kräver att du genomfört en bra processanalys där de olika rollerna och händelserna kartläggs inom processen.

EPDM Drift_2SOLIDWORKS PDM Professional Drift
SolidEngineer hjälper dig med underhållet av din PDM Professional-miljö. Utmärkt lösning för dig som inte vill eller kan administrera er PDM-miljö.

VILL DU BLI KONTAKTAD ANGÅENDE KONSULTTJÄNSTER?