SOLIDWORKS Composer

Kursen lär ut ett effektivt och snabbt sätt att komma igång med att använda SOLIDWORKS Composer. Programvaran är enkel att lära sig på egen hand men risken för att användaren inte använder ”rätt” verktyg pga att kunskaperna inte är heltäckande, blir mycket stor.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Denna grundkurs ger deltagarna en förståelse för hela processen, från CAD användaren till den som producerar dokumentationen. Kursen ger en bred kunskap inom området och hjälper deltagarna att snabbt komma igång med ett framgångsrikt arbete i SOLIDWORKS Composer. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man arbetar i programvaran och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Priset för kursen är 9 800 kr och pågår i 2 dagar.

  Målet med kursen

  Hela processen från CAD-systemet fram till färdig bild eller animering belyses under kursen. Den ger också en insikt i hur konstruktionsändringar kan hanteras mot SOLIDWORKS Composer. Efter kursen kommer deltagarna att kunna skapa instruktiva bilder och instruktionsfilmer.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska montagefall och situationer för instruktioner. Under kursen jobbar vi med uppgifterna mellan teorigenomgångarna. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process eller uppgiftsbaserad syn på övningar. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så framhävs den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra instruktioner kommer deltagarna att lära sig kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du ha erfarenhet av Windows.

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Composer innehåller bland annat:

  • Composer terminologi
  • Användargränssnitt
  • Systeminställningar, control settings

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Composer

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig