domino-logo

Domino utvecklar och levererar industriella skrivare för kodning och
märkning till olika företag runt om i hela Sverige och har mer än 30-års
erfarenhet på området. Deras produkter återfinns inom de flesta
branscher för bland annat applicering av datummärkning, streckkoder,
serialiserad data och etiketter.

SOLIDWORKS i alla delar av produktutvecklingen 

Idag jobbar Domino i flera av SOLIDWORKS olika mjukvaror för att skapa sina produkter och ge sina kunder en bra upplevelse. Domino designar sina produkter i SOLIDWORKS 3D CAD och i SOLIDWORKS Visualize kan de enkelt skapa fotorealistiska bilder. Med Visualize kan de belysa bilderna på produkterna på olika sätt och tidigt i processen visa upp sina produkter. SOLIDWORKS Composer använder Domino sig av för att skapa produktmanualer och beskrivningar till kunder.

Hur integreras elkonstruktionen i designen på ett smart sätt?
Domino behövde lösa denna fråga. I SOLIDWORKS
Electrical fann de svaret, ett program som gör det enkelt att skapa sin elkonstruktion i produktutvecklingen. Att SOLIDWORKS Electrical var integrerat med övriga SOLIDWORKS program, i vilka de redan var vana att arbeta i var ett stort plus, gränssnitt och arbetssätt var bekant. En till fördel är kontakten med en leverantör för support, utbildning och konsulting, i stället för flera olika. 
Robin Erlin, Special Solutions Manager berättar, – “Vi tittade på ett flertal program innan vi hittade rätt. Med SOLIDWORKS Electrical fick vi på ett mycket smidigt och bra sätt ihop Mekanik-. El och samtliga Konstruktionsteam.”  


Electrical
konsulting 

Med SOLIDWORKS Electrical blir det enkelt att överföra och arbeta med CAD material i och emellan de olika programmen, vilket gör det smidigt att rita upp eldesignen i SOLIDWORKS Electrical och sömlöst överföra och utbyta datan med produkten i 3D CAD. Med SOLIDWORKS Electrical 3D får Domino även tillgång till ett stort CAD bibliotek med de stora återförsäljarnas komponenter i CAD ritningar. I nuläget finns över 80 miljoner artikelnummer av elprodukter tillgängliga. CAD-modell, information om kretsar/anslutningar, märkning, GTIN/E-nummer för fri nedladdning. Vilket är väldigt uppskattat av SOLIDWORKS Electrical-användare. 

domino-printer

Robin Erlin, Special Solutions Manager på Domino säger: 

”Vi på Domino valde att ta konsulthjälp för att göra el-ritningsramar och bygga upp standarder för hur vi skulle jobba i programmet. Vi valde också att utbilda våra mekanik- och elkonstruktörer, hos SolidEngineer, då vi arbetar både i 2D och 3D Electrical. Efter utbildningen har vi tagit konsulthjälp, för att snabbare öka vår kunskap. Allt sammantaget har varit ett vinnande koncept för oss.”

Domino har ett flertal licenser och nu även SOLIDWORKS Electrical i PDM.  

SolidEngineer har utbildat konstruktörerna på Domino och stöttar deras utvecklingsarbete med konsulting. Vi erbjuder alla typer av upplägg för konsulthjälp. Från systemuppsättningar, ritramar, symbolskapande till ren elkonstruktion och kompletta produktionsunderlag.

Kontakta oss för att höra mer!

 Läs mer om SOLIDWORKS Electrical