Huddig AB utvecklar, tillverkar och säljer Huddig grävlastare till el-, järnvägs- och entreprenadbranschen.

Marknadsledande på svenska marknaden

Huddig har sedan starten 1959 tillverkat över 10 000 grävlastare. Det egna märket Huddig har länge varit marknadsledande bland grävlastare på den svenska marknaden.

Kompletta grävlastare

Huddig tillverkar kompletta grävlastare på eget chassi baserat på de bästa komponenterna för motor, transmission och hydraulik. De två modellerna, Huddig 1260C på 12,8 ton och Huddig 1060C på 10,4 ton, används till allt från servicemaskiner på byggen till kraftledningsbyggnad, järnvägsarbete och telekommunikation.
Huddig 1260C TPM är specialbyggd för järnvägsarbete och Huddig 1260C Muddy Mary är utrustad med banddrift, vilket gör det möjligt att köra på mark med dålig bärighet. Huddig grävlastare kan utrustas även med Huddig Lift som finns i två storlekar, 14,2 meter och 20,1 meter.

Hög säkerhet och komfort

Huddig skall ge kunderna långsiktigt mervärde och trygghet genom bred användbarhet, hög kvalitet och bra servicenivå. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001:2004 och miljöledningssystemet är tillämpbart på utveckling, tillverkning och marknadsföring av midjestyrda grävlastare. Produkterna är CE-märkta enligt Maskindirektivet 2010. Huddig verkar för hög säkerhet, miljö och komfort.
Företaget har 100 anställda och försäljningen sker via 25 auktoriserade återförsäljare i 13 länder. Huddig finns i kustkommunen Hudiksvall i södra Norrland.

Våra kunder är kreativa och innovativa entreprenörer som använder våra maskiner i många olika typer av jobb och uppdrag, vilket även det bidrar till en aktiv och kundfokuserad produktutveckling.

- Per Söderström, Huddig
Besök Huddig

Lösningen med SOLIDWORKS

Vi har använt SOLIDWORKS och Enovia SmarTeam sedan 1998, dessförinnan använde vi AutoCAD. Det innebar ett mycket stort lyft och det är svårt att idag överblicka alla fördelarna med ett sådant skifte.

3D modeller används i reservdelskataloger

Vi använder SOLIDWORKS idag för all mekanikkonstruktion och har hela maskinen inkl. tusentals komponenter, både egendesignade och importerade från våra leverantörer, i våra cad-strukturer. Vi använder Simulation för FEM-beräkningar. Vi använder PhotoWorks för illustrationer i instruktionsböcker etc. De gruppritningar som utgör toppsammanställningarna i våra produkter används även som reservdelskataloger i pdf-form hos våra servicelämnare och kunder.

Förutom våra 10 konstruktörer använder även våra 3 produktionstekniker SOLIDWORKS för fixtur- och produktionsverktygskonstruktion. I viss mån använder även våra NC-operatörer SOLIDWORKS före CAM-beredning av modellerna.

Få 2D ritningar kvar

Våra cad-modeller används även i stor utsträckning till framtagning av formningsverktyg för plastdetaljer såsom karosseri, stänkskärmar etc. Vi använder DraftSight för de fåtal 2D-ritningar som ännu används, hydraulscheman etc. Nu investerar vi i en 3D-skrivare för ännu effektivare verifiering av cad-modeller.