PiezoMotor verkar på en snabbväxande global marknad för mikromotorer. PiezoMotor erbjuder sina kunder komplett tillverkning av motorer och drivers in-house.

Nanoteknik i miniformat

Piezomotor utvecklar motorer med exakt rörelse. Möjligheten att nanopositionera är karaktäristiskt för Piezomotors minimotorer. De använder sig av piezoteknik för att få sina motorer i rörelse. Piezotekniken har blivit en accepterad teknik för krävande och kritiska tillämpningar. – “Vi bestämde oss för att ta fram nästa generations motor genom ytterligare minskad storlek och en integrerad positionssensor”, berättar Per Bendixen på PiezoMotor

SOLIDWORKS har utvecklats enormt

PiezoMotor har arbetet med SOLIDWORKS under lång tid och riktigt sett hur systemet vuxit fram till det starka omfattande system det är idag. Det är vårt förstahandsval i all produktutveckling säger Pär Gustafsson, CTO. I SOLIDWORKS kan vi enkelt låta den kreativa processen ta fart och samtidigt modellerar och simulera med pålitliga resultat. Det spar mycket arbetstid att hålla prototypframtagningen nära produktdesignen.

Höga krav på produkterna

“FEM analys är något vi verkligen värdesätter och har nytta av i SOLIDWORKS. Med den kan vi testa om våra små parter tål deformationer och våra höga krav på strukturell integritet. Jag tycker verkligen om att följa en produkt på resan från en koncept på på skärmen till en funktionell prototyp!”- säger Sandra Relajnovic, Mechanical Design Engineer. En annan fördel är att så många konstruktörer och designers använder SOLIDWORKS så det är lätt för oss samarbeta med olika typer av partners, säger hon.

Administrationen vore tuff utan PDM

PDM systemet hjälper oss att hålla koll på filer och revisioner av filer, både standardprodukter och våra kundanpassade produkter. Administrationen hade varit tuff utan dessa verktyg. När produkterna sedan ska vidare till produktion sker det antingen inhouse eller via någon av våra partners. Oavsett det enkelt att hantera ritningar och eventuella ändringar med hjälp av SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS har gjort det möjligt att korta ledtider, och gjort det möjligt för oss att utveckla spetsteknologier. Vi är väldigt glada att vi valt att arbeta med SOLIDWORKS, avslutar Per Bendixen, PiezoMotor.

Besök PiezoMotor