SOLIDWORKS Electrical 3D

Electrical 3D lär deltagarna att skapa och optimera Mekanik och El.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  SOLIDWORKS Electrical 3D lär deltagarna att skapa och optimera Mekanik och El. Vi se r på hur kombination av de olika designerna kan göras men även på samarbetet konstruktörer emellan. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man löser konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Kursen pågår i 1 dag och priset är 7 800 kr.

  Målet med kursen

  Kursen ger god kunskap om programmets uppbyggnad och hur man kopplar samman SOLIDWORKS Schematics med SOLIDWORKS Electrical 3D. Deltagarna lär sig att förstå upplägget på komponenterna från schemat och hur man använder dessa och lägger till egna för att få fram en färdig produkt.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  Kursinnehåll

  SolidWorks Electrical 3D innehåller bland annat:

  • Plocka in komponenter från schemat
  • Skapa nya komponenter som skåp och skenor
  • Skapa routingvägar
  • Automatisk dra kablar
  • Skapa nya 3d komponenter
  • Kablage

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Electrical 3D

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig