SOLIDWORKS Ritningar, 2 dagar

SOLIDWORKS ritningskurs riktar sig till användare som behöver skapa ritningar i SOLIDWORKS.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 MB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  SOLIDWORKS ritningskurs riktar sig till användare som behöver skapa ritningar i SOLIDWORKS. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man skapar ritningsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Kursen pågår i 2 dagar och priset är 8 500 kr.

  Målet med kursen

  Kursdeltagaren kommer att lära sig att skapa konstruktionsritningar över detaljer och sammanställningar med hjälp av SOLIDWORKS-programmet för mekanisk designautomatisering.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska ritningsuppgifter. Vissa av övningarna innehåller element som inte uttryckligen behandlas i sakstudiedelen och utmanar därför deltagaren att utforska och hitta lösningar på egen hand eller med hjälp av dokumentationen. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att utnyttja sakstudier för att illustrera dessa processer lär deltagaren sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer i sammanhanget av att slutföra en uppgift.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial på svenska. För den som önskar finns även kursmaterial på engelska, kontakta kursansvarig innan kursen för att få tillgång till det. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Ritningar innehåller bland annat:

  • hantera ritningsramar och mallar
  • skapa ritningar av detaljer och sammanställningar
  • måttsättning
  • texter och symboler
  • stycklistor och andra typer av listor

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Ritningar, 2 dagar

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig