Välkommen till våra 3D-Demodagar | Umeå & Sundsvall

Vi bjuder dig nu på möjligheten att att både få testa och se olika typer av 3D-skrivare live. Du kommer också få insikt i skillnaden mellan de olika maskinernas system - och hur de faktiskt underlättar och gör ditt arbete enklare.

3D-skrivarna utvecklar tillverkningsindustrin

3D-printing har lämnat småbarnsåren och skrivarna för industriellt bruk klarar idag av saker som tidigare har varit både svårt och kostsamt. Vi bjuder dig nu på möjligheten att både få testa och se olika typer av 3D-skrivare live. Du kommer också få insikt i skillnaden mellan de olika maskinernas system – och hur de faktiskt underlättar och gör ditt arbete enklare.

Världsläget har gjort att både stora och mindre företag ser över sitt reservdelsflöde. Rapporter visar jämförelser mellan traditionell reservdelstillverkning och additiv tillverkning och hur hinder i reservdelsflöden kostar både bolag och samhälle stora belopp och berör många arbetstillfällen.

Som experter på 3D och additiv tillverkning och dessutom med lång erfarenhet av tillverkningsindustrin, så bjuder vi nu in till 3D Demodagar med genomgång av möjligheter med 3D-print. Vi visar hur företag kan förstärka sin konkurrensfördel med lokal produktion.

Här kommer du får svaren på de vanligaste frågorna om 3D-printing, vilken typ av maskin, vilka material du kan använda och deras egenskaper. Vidare besvaras även frågor kring vilka material och när eller frågor om vilka storlekar du kan du skriva ut i för industriellt bruk till hur skalar du upp din verksamhet med lokal produktion, missa inte detta!

Så kom, titta och lyssna, känn och kläm på detaljer i olika material och printade med olika tekniker.  Här ges möjlighet att se olika skrivare i verkligheten. Vi ses!

AGENDA

09.00 Välkommen till vårt  mobila showroom

09.45 – 10.15 Seminarium med vår 3D-expert Daniel Hansson

  • Vilken 3d-skrivare behöver jag?

  • Vilka material fungerar bäst för mina behov?

  • Nyheter

10.15 – 10.30 Serious Play Innovationssprint, hur du kan gå från utmaning till ny kunskap och prototyp på 1 vecka! Pernilla Ahlberg, Innovationscoach på SolidEngineer berättar hur det går till.

Därefter finns tid för frågor till våra experter.
Från klockan 11 serverar vi lunch.

Eventet är kostnadsfritt.

                       

Vår 3D-Guru Daniel Hansson guidar oss i 3D-djungeln tillsammans med vår innovationsexpert Pernilla Ahlberg och Jonas Hansell, Senior Business Advisor, SolidEngineer.