Tillbaka

Change action

Nu har det varit ett tag sen jag skrev om issue management i plattformen och det är hög tid att gå vidare med change action. Kollar man på change action så är det ju en som ofta är i nära anknytning till just issues som man hade rapporterat i just issue management. Där finns det just en väg att förklara ett issue löst med en change action. Då är det ju naturligtvis inte löst, men det finns inte kvar som ett issue längre då man har tagit ett beslut över vilken väg man vill gå för att lösa detta. Det går ju även att skapa change actions helt från noll också. När man då har sin change action så lägger man till önskad modell där man ska göra sina ändringar och personerna som ska göra detta.

När sedan personen/personerna ska göra dessa ändringar i detta fall Fredrik och Mattias. Så är det bara att öppna upp change action delen inifrån SOLIDWORKS och ta fram modellen. När man öppnat upp den så kan man trycka på bygghjälmen nere i hörnet för att koppla de modifieringarna som jag ämnar göra till denna change action. Då kommer change action delen automatisk att spara in de modellerna som man ändrar under sessionen till realized changes.

På detta vis får man en väldigt bra spårbarhet på alla ändringar som görs det är lätt att se vem som är tilldelad till uppgiften och vad själva ändringshanteringen har för status. Detta då också denna har ett godkännandeflöde kopplat till sig. Så ett väldigt bra sätt att kunna dokumentera alla sina behov av ändringar.

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading