Tillbaka

Folder Card

Ni som har PDM vet vad ett datakort är. Ni som inte har kommit i gång med PDM ännu så är det ett kort där all information om filen finns, uppdelat i olika fält eller variabler.

Bilden ovan är ett ganska enkelt datakort där vi kan fylla i information. För till exempel Part Number så har vi gjort en nummersnurra som genererar ett nytt nummer varje gång man sparar en ny del. Material är också något som datakortet tar från det satta materialet på parten. Revisionen kommer att stämplas när vi skickar parten till Released, då stämplas Revision med ”01” eller ”A”, beroende på vad man vill ha för revisionssnurra.

Project Name och Number är något som kommer från Folder Card, som vi ska kolla mer på idag.

På bilden ovanför kan ni se tre mappar som jag har skapat i vårt PDM-valv. Jag har skapat ett datakort för mappar där vi har två variabler, den ena heter ”Project Name” och den andra heter ”Project Number”.

Project Name är något som vi skriver dit manuellt och Project Number är ett nummer som genereras automatiskt när man skapar en mapp.

Den här informationen kan vi få in på underliggande filers datakort på två sätt, beroende på om du skrivit dit Project Name/Number innan eller efter du lagt filer i mappen.

Innan

Har du redan fyllt ut mappens datakort? Toppen! Informationen hamnar automatiskt på alla filer du lägger in i mappen hädanefter.

Efter

Glömde du skriva eller har informationen ändrats? Inga problem!

Uppdatera informationen på filerna i mappen genom att markera mappen och klicka på Modify > Update > Values in Files… och följ stegen. Observera att beroende på vilken status filerna har, kan du behöva mer rättigheter – du måste nämligen checka ut alla filer för att kunna uppdatera datakorten.

Det gulmarkerade är information som kommer från ”folder card”. På så sätt ska man lätt kunna söka på filer i ett projekt eftersom alla filer i den mappen kommer ha projektinformationen.

Man kan såklart lägga till annan information i mappkortet, med fördefinierade listor, mer information osv.

Vill ni ha hjälp att sätta upp detta?

Kontakta oss direkt på supporten. Konfigurering av PDM-miljön ingår inte i supportavtalet, men vi ger gärna en tidsuppskattning för att hjälpa er avgöra om ni vill anlita oss på konsulttid.

Författare: Per Nåtby, Marknadschef
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading