Tillbaka

Mallar i PDM

Ofta kan det finnas intresse av att kunna hitta filer utifrån storlek, så man inte behöver göra samma sak på nytt igen, vad gällande vinklar, plattor, stänger m.m. Jobbar man med skärning så kan det vara intressant att sortera efter tjocklek för att kunna fylla ut plåten man jobbar med. Använder man PDM då så kan man fånga måtten i SW mot produktkortet och göra anpassade sökningar för att åstadkomma precis det man är ute efter.

Använder man dessutom bounding box funktionen i SOLIDWORKS så är det bara att byta ut ingående step fil som man fått från kunden så kommer den uppdateras automatiskt med den nya modellens mått. Väldigt smidigt när man jobbar mycket med kundmodeller.

Kollar man då på hur sökningen kan se ut så är det lite olika beroende på vad man är intresserad av ofta är det ett eller flera av måtten, ibland kan det vara typ balk, platta, vinkel eller något annat. Nedan är 2 exempel det ena är bara mått och typ. Den andra är för skärfiler och där är det tjocklek och en bockruta för högvolymprodukt för att kunna visa vilka produkter som är intressant att lagerhålla när man ska fylla ut plåten. Så vad gällande hur man gör sökningen så är det mer fantasin som sätter gränser på vad som är möjligt, men som alltid är det bättre att göra det enkelt för då är det lättare för alla att använda det.

 

Och som alltid med PDM:en så finns ju möjligheten att se var parten är använd sen när man hittat och återanvänt den. Så man vet var denna plattan/stängen eller var det nu är återvänds ifall man någon gång skulle behöva förändra denna modellen.

/Mattias

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading