Tillbaka

Varför ska man använda Visualize professional?

För er som har SolidWorks Professional eller Premium så finns det en renderingsprogramvara med Visualize för att kunna få fram fantastiska fotorealistiska bilder, gjorde några tester på mina kollegor på några renderade bilder och de gjorde ”fel” på 2/5 på fråga foto eller fotorealistisk bild. Så nästan 50/50 eller med andra ord man kommer så nära foto så det är svårt att skilja bilden från verkligheten. Så har ni inte testat denna produkten så rekommenderar jag starkt att göra det. Det finns flera bloggar här som hjälper dig med installation och funktioner för att komma igång. Det jag däremot tänkte kika på i denna bloggen är vad får man extra om man skulle köra Visualize professional istället för visualize standard som är den som följer med.

Så nedan så listar jag de största fördelarna/extra funktionerna när man kör Visualize professional:

Animering

Med professional så öppnas möjligheten att animera upp i Visualize och det är både att bara göra produktvisningar med att kunna ta fram en snabb ”turntable” animering av något, men man kan även ta en animering från Solidworks direkt in i visualize för att rendera den.

360 animering/bild

Här är ju en väldigt spännande och relativt ny funktion, möjligheten att skapa renderingar med vridbarhet. Nedan finns två filmer som visar denna funktion en med bilder och en med en film av en solstudie.

Solstudie

360 bilder

Configuration

Att kunna skapa olika designvarianter för att kunna testa sin konstruktion med olika material, bakgrunder, ljussättningar och kameravinklar.

Köfunktion

Tillsammans med funktionerna ovan så blir denna ovärderlig, då man till exempel kan köa sina konfigurationer och sin animering av slutet av dagen för att komma tillbaks till ett färdigt resultat dagen efter.

Kamerafilter

Här finns det möjligheter att kunna postprocessa sina bilder med kamera filter för att kunna laborera med sina bilder för att kunna få in andra effekter.

Sen så kommer även en Visualize boost licens med som man kan sätta upp på en extramaskin, för att kunna få lite extra beräkningskraft till sin rendering. Det går även att köpa till extra visualize boost licenser för att kunna sätta upp sitt egna renderingskluster om det är mycket renderingar som behöver göras.

Så jag hoppas att jag med dessa små teasers av funktioner gjort er intresserade av Visualize Professional. Höra bara av er om ni har några frågor.

/Mattias Johansson

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading