Alternativ för postprocessorer

För att kunna översätta bearbetningar i CAMWorks/SOLIDWORKS CAM till funktionell G-kod som kan läsas in av er maskin krävs en s.k. Postprocessor. Då G-kod kommer i många olika former behövs det en postprocessor som är specifik för er maskin/controller. Så vad finns det för alternativ när man är ny till CAMWork/SOLIDWORKS CAMs och inte har någon postprocessor?

Använda redan befintliga postprocessorer

När man installerar CAMWorks så ingår det ett antal postprocessorer i installationen som man på direkten kan börja använda sig av. Dessa filer kan man hitta i mappen CAMWorksData\CAMWorks2022x64\Posts\Mill för t.ex. CAMWorks 2022.

HCL har även ett större antal postprocessorer som man kan ladda ner gratis från deras hemsida, klicka här!

Skapa eller editera en postprocessor med UPG

Universal Post Generator, förkortat UPG är ett program med ett GUI för att snabbt och intuitivt kunna editera eller skapa nya postprocessorer för CAMWorks. Efter man ställt in allt som man vill ha det är det bara att kompilera postprocessorn så att en CTL fil skapas, och sen läser man in denna i CAMWorks.

Vi har en liten genomgång av UPG, klicka här!

En skräddarsydd lösning

Om man känner att ingen av de färdiga postprocessorerna fungerar som man vill, och att sätta sig ner och lära sig UPG verkar vara en alldeles för stor utmaning så går det utmärkt att ta hjälp av SolidEngineer. Vi kan med hjälp av HCL ordna skräddarsydda lösningar specifika för er maskin. Hör av er till våra säljare för att få veta mer.