Ändra export-/import- och dokumentinställningar i SOLIDWORKS Composer

Beroende på vilken typ av fil du jobbar med så gäller olika inställningar när du importerar in filen i SOLIDWORKS Composer (eller sparar som .smg direkt från SOLIDWORKS).

Med rätt importinställningar ser du till att få med dig all information du behöver. Det är också viktigt att använda samma inställningar vid uppdatering av en .smg som när filen skapades för att den ska uppdateras korrekt.

Det finns några färdiga export-/importprofiler och du kan även skräddarsy en profil för dina behov. För de allra flesta räcker SOLIDWORKS (default) och SOLIDWORKSWithSurfaceParts bra. Du kan ställa in en egen Default-profil i för importer under File > Properties > Default Document Properties > Input


 

 

 

Om det är en SOLIDWORKS-fil vi öppnar så finns ytterligare möjligheter. Vi kan välja konfigurationer, importera dekaler, BOM-listor med mera;

 

 

 

 

 

 

 

 

I Default Document Properties finns även en del andra inställningar som kan vara bra att känna till;

 

 

Under Viewport finns möjlighet att välja Texture path (bild/logotyp) till vår viewport’s Ground eller helt enkelt bara ta bort Dassault Systèmes-loggan som ligger där default.

Vi kan även definiera vilken axel (X,Y,Z) vi vill ha som default vertical axis för navigering av importerad modell.

Under Project kan vi bestämma hur vi vill att våra vyer och vysamlingar döps.

Paper Space låter oss definiera pappersstorlek och orientering för våra vyer.

Under Advanced properties finns bland mycket annat möjlighet att bestämma hur våra BOM´s ska positioneras i vyer. Jag gillar att sätta BOM Table Position till Free så får jag flytta runt den som jag vill per default.

 

 

 

 

 

När Du är nöjd med dina inställningar så sparar du dem enligt steg 3 i denna blogg;