Hur installerar jag eDrawings Viewer?

eDrawings Viewer är gratis och används för att kunna titta på CAD-filer utan att behöva en CAD-programvara. I viewern finns även möjlighet mäta i filen och lägga till kommentarer/markups med mera.

Installera på en dator utan SOLIDWORKS

Hämta installationsfiler via någon av länkarna nedan;

https://www.edrawingsviewer.com/download-edrawings

https://www.solidworks.com/support/free-downloads

Länkarna tar dig vidare till sidan nedan där du väljer ”eDrawings Viewer only”

Klicka sedan ”Next”

Därefter får du välja ifall du vill ladda ner ” eDrawings Viewer ” eller ”eDrawings Viewer, plus support for SOLIDWORKS shaders data”. Shaders data ger stöd för att kunna se filerna med ett mer fotorealistiskt utseende (om det har använts vid skapandet av filen).

Klicka sedan på ”Download” och godkänn licensavtalet så påbörjas nedladdningen.

Därefter bör installationsguiden för eDrawings starta, det behövs inget licensnummer för eDrawings Viewer. Vill man installera eDrawings Pro behöver man köpa en licensnyckel (eDrawings Pro ingår i SOLIDWORKS Professional och Premium).

Installera på en dator med SOLIDWORKS

Default så installeras eDrawings Viewer med SOLIDWORKS ifall ingen aktivt har valt bort den under ”Product selections” vid installationen. Om så är fallet är det bara att modifiera installationen för att lägga till den;

Gå till Kontrollpanelen\Program\Program och funktioner

Högerklicka på SOLIDWORKS-installationen i listan och välj ”Ändra”

När Installation Managern öppnas, välj ”Modify your installation” och sedan ”Next”

På sidan där man skriver in serienummer går du bara vidare med ”Next” utan annan åtgärd och kommer då till Product selection där du kan bocka i eDrawings.

Därefter går du vidare med ”next” igen samt godkänner avtalet och väljer ”Modify now” – Klart!

Admin Image-installation

Information kring tyst installation och admin image-installation finner du i dokumentet SOLIDWORKS eDrawings Installation and Administration Guide som hittas via denna länk; https://my.solidworks.com/support/adminguides