Skapa ett nytt community

Ett community kan användas för att sprida information på olika sätt till valda användare. Vilka som kan skapa nya communities kan begränsas. Detta gör er administratör för plattformen genom att gå till 3DDashboard:en Platform Management, fliken Communities, fliken Manage Settings, se bild nedan.

 

Community settings

 

För att sedan skapa ett community, finns det olika vägar att gå. Ett sätt är att ta sig till appen 3DSwym. Där hittas en knapp för att lägga till nya communities, se bild nedan.

 

Add community in 3DEXPERIENCE.

Ett annat sätt är att gå via community-symbolen högst upp till höger i menyn och sedan trycka på Create community, den kan användas oavsett vilken app som är öppen.

 

add community in 3DEXPERIENCE

 

Det första som behöver göras är att döpa ert community, samt fylla i vilken typ av community som ska skapas, se bild nedan.

 

Public – Alla medlemmar på en  3DEXPERIENCE-plattform kan kolla och kommentera på alla typer av inlägg.

Private – Bara medlemmar tillagda i detta community kan se innehållet. Det går att skicka en förfrågan till ägaren om att gå med i ett private community. Alla medlemmar ser community:t samt en kort beskrivning till detta.

Secret – Detta community syns endast för dess medlemmar och det är ägaren som bjuder in medlemmar.

 

Community name and type in 3DEXPERIENCE.

 

Det andra som behöver fyllas i är lite information om ert community, samt vem som ska vara ägare, se bild nedan. Det går att sätta någon annan som ägare än sig själv när ett community skapas.

 

Community description in 3DEXPERIENCE.

 

För att lägga till fler användare i ett community, gå till appen 3DSwym. Väl inne i appen, gå till rätt community och följ stegen i bilden nedan. Det går att ändra en användares rättigheter i efterhand genom att tilldela en annan roll. De tre rollerna är:

Contributor –  Kan visa, gilla och kommentera alla inlägg, samt svara på frågor och enkäter. Kan också skapa inlägg beroende på vilka inställningar ägaren har gjort.

Author – Har alla rättigheter som en contributor och kan dessutom skapa alla typer av inlägg som godkänts av ägaren. Kan redigera sina egna inlägg.

Owner – Har alla rättigheter som en author och kan dessutom skapa alla typer av inlägg samt redigera sina egna och andras inlägg. Kan bjuda in nya medlemmar och tilldela rättigheter. Kan också göra vissa andra justeringar i community:t, som att kontrollera vad som är tillåtet att lägga upp.

 

Add member in community