Arronet bygger båtar för folk som behöver färdas säkert, bekvämt och i alla väder - året runt! Deras aluminiumbåtar ritas och byggs i Öregrund och de är en av deras stora styrkor, allt görs under samma tak och med en total kontroll av allt från materialval till produktion. Med SOLIDWORKS Flow Simulation optimerar Arronet utvecklingen och testningen vilket gör att det med råga klarar höga kundkrav.

Arronets aluminiumbåtar ritas och byggs i Öregrund sedan 1992 och såväl produktion som själva båtarna är byggda med hållbarhet och miljö i fokus. Utformning av båtar ska inte bara vara tilltalande och bekväma att färdas i, de ska vara vara konstruerade med tanke på bränsleåtgång – miljön är mycket viktig att värna om.  Med SOLIDWORKS Flow Simulation optimerar Arronet utvecklingen och testningen, samtidigt som det hjälper dem att möta kundkraven.

Allt görs på ett ställe – varför?

 

Flow Simulation har sparat många timmar i kylig arbetsmilljö

Tidigare fick de testa, bygga småskaliga modeller, bygga om – sedan testa stora båtar och då är det jobbigare när de ska upp och ner ur vattnet. Med stöd av SOLIDWORKS Flow Simulation spar de många timmar ute och kan nu sitta inne och snabbare få se resultat. Det ger både oss och kunderna stora fördelar. De gamla modellerna som var testbåtar och prototyper får barnen nu ha som leksaker, säger Erik och skrattar.

 

Vill du veta mer om hur ni kan dra nytta av Simulering, läs vidare här!