SOLIDWORKS Sammanställningar, 2 dagar

Modellering av avancerade sammanställningar är en kurs som alla SOLIDWORKS användare har nytta av.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kursfakta

Omfattning & pris

Kursen kostar 8 500 kr och pågår i 2 dagar.  Modellering av avancerade sammanställningar är en kurs som alla SOLIDWORKS användare har nytta av. Den kompletterar SOLIDWORKS grundkurs genom att gå in på djupet i arbetsmetodiken kring sammanställningar och ger deltagarna fler verktyg och mer förståelse för sammanställningshantering. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man löser konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter.

Målet med kursen

Efter kursen kommer deltagarna kunna mycket om sammanställningshantering och fördjupat sina kunskaper i varianthantering av sammanställningar i SOLIDWORKS.

Övningar

Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

Kursmetodik

Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

Kursmaterial

SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial på svenska, kontakta kursansvarig på SolidEngineer om ett engelskt material är att föredra. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

produktutveckling

Kursinnehåll

SOLIDWORKS Sammanställningar innehåller bland annat:

 • Avancerade mates
 • Top/down-modellering
 • Sammanställnings-features
 • Smarta komponenter
 • Smart fästdon
 • Konfigurering
 • Layout-baserad sammanställningsdesign

 

Anmäl dig här

SOLIDWORKS Sammanställningar, 2 dagar

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

Utbildningsfrågor

Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig