SOLIDWORKS Electrical Schematics

Kursen lär ut ett effektivt och snabbt sätt att komma igång med att använda SOLIDWORKS Electrical Schematics. Programvaran är enkel att lära sig på egen hand men risken för att användaren inte använder ”rätt” verktyg pga att kunskaperna inte är heltäckande, blir mycket stor.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  SOLIDWORKS Electrical Schematics lär deltagarna att skapa och optimera el-scheman för att enkelt kunna säkerställa sin design. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man löser konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Kursen pågår i 2 dagar och priset är 9 800 kr.

  Målet med kursen

  Kursen ger god kunskap om programmets uppbyggnad och hur man skapar parallella projekt, i kursen löper två parallella projekt genom hela kursmaterialet. Deltagarna lär sig och kommer under kursen att använda sig av både linjescheman och vanliga el-scheman för att stegvis bygga övningsprojekten till en färdig produkt.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  Kursinnehåll

  SolidWorks Electrical Schematics innehåller bland annat:

  • hantera projekt
  • skapa symboler
  • återanvända kretsar
  • skapa rapporter
  • kablar
  • PLC

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Schematics

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig