SOLIDWORKS Mold Design, 2 dagar

Att gå en kurs är det mest effektiva sättet att komma igång med att använda SOLIDWORKS. Programvaran är enkel att lära sig på egen hand, men det finns en överhängande risk att användaren vänjer sig att arbeta oeffektivt när kunskaperna inte är heltäckande.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Kursen i Mold Design i SOLIDWORKS riktar sig till användare som behöver mer kunskap om hur man kan använda verktygen för formkonstruktion. SolidEngineers certifierade lärare visar och går igenom hur man löser konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Kursen pågår i 2 dagar och priset är 9800 kr. 

  Målet med kursen

  Efter kursen kommer deltagarna att kunna bygga formar kring detaljer konstruerade i SOLIDWORKS. Dessutom kommer kursen ge kunskap i importering och reparation av detaljer gjorda i andra CAD system och för att sedan använda dem i SOLIDWORKS för formkonstruktion. Avslutningsvis i kursen bygger vi ett komplett formställ med intagssystem, utstötare och backar.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer och vi lägger mycket vikt vid praktiska övningar. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra dig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs, fortsättningskurs i detaljmodellering och ytmodellering eller på annat sätt tillgodogjort dig motsvarande kunskaper utöver det ha goda kunskaper i Windows.

  SOLIDWORKS Plastics

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Mold Design innehåller bland annat:

  • analysera detaljer med avseende på formtillverkning
  • flerkroppsfunktioner i SOLIDWORKS
  • importera och reparera modeller från andra cadsystem
  • delningslinjer och delningsytor
  • skapa och administrera standarddelar och vanligt förekommande funktioner

  Vill du anmäla dig?

  För att anmäla dig till Mold Design– kontakta vår kursansvariga Helene Holmgren för mer information om kurstillfällen och plats, välkommen!

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig