SOLIDWORKS Plastics, 3 dagar

Kursen går igenom hur man gör formsprutningsanalyser.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Grundkursen SOLIDWORKS Plastics går igenom hur man gör formsprutningsanalyser. SolidEngineers certifierade lärare visar på och går igenom hur konstruktionsuppgifter kan lösas och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Kursen pågår i 3 dagar och priset är 17 500 kr.

  Målet med kursen

  Kursdeltagarna lär sig analysera formsprutningstillverkning m h a SOLIDWORKS Plastics samt lär sig tolka inverkan av ingjötsplacering, identifiera sjunkmärken och luftfickor.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Under kursen jobbar vi med uppgifterna på plats. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad syn på övningar. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så framhävs den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer du att lära dig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  SOLIDWORKS Plastics

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Plastics innehåller bland annat:

  • grundläggande fyllnadsanalys
  • luftfickor
  • ingjötsplacering
  • sjunkmärken
  • optimera avsvalningstid
  • multipla kaviteter

  Vill du anmäla dig?

  För att anmäla dig till Plasticskursen – kontakta vår kursansvariga Helene Holmgren för mer information om kurstillfällen och plats, välkommen!

   

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig