SOLIDWORKS MBD, 1 dag

SOLIDWORKS MBD - kursen för dig som vill lära dig grunderna i Model Based Definition.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Kursen i SOLIDWORKS MBD lär dig grunderna i Model Based Definition, d v s ritningslös konstruktion. Under kursen visar SolidEngineers certifierade lärare hur man löser konstruktionsuppgifter och kursdeltagarna får sedan öva på liknande uppgifter. Kursen pågår i 1 dag och priset är 6 800 kr.

  Målet med kursen

  I kursen går vi igenom grunderna i Model Based Definition. Vi introducerar begreppet PMI (Product Manufacturing Information), vad det innebär och hur det kan användas. Vi lär oss arbeta med Annotation Views och går igenom alla tillgängliga metoder för att fullständigt mått- och toleransbestämma vår geometri i överensstämmelse med ISO 1101/ ASME Y14.41. Vi berör också ämnena TBM (Tolerance Based Machining) och Inspection. Slutligen tittar vi på alternativen för att kommunicera resultatet med eDrawing, 3dPDF och Step242.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer. Under kursen jobbar vi med uppgifterna på plats. Olika deltagare arbetar i olika tempo vilket gör att kursen innehåller fler övningar än deltagarna förväntas hinna med, detta garanterar att även den mest effektive deltagaren inte får slut på övningsexempel.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad syn på övningar. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så framhävs den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer du att lära dig kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  Kursmaterialet består av en bok på sammanlagt cirka 200 sidor. Boken är på engelska och är rikt illustrerade för att öka inlärningshastigheten.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  SOLIDWORKS CAM

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS MBD-kursen innehåller bland annat:

   • Annotation Views
   • DimExpert
   • 3DPDF Template editor

   Anmäl dig här

   För att anmäla dig till MBD – kontakta vår kursansvariga Helene Holmgren för mer information om kurstillfällen och plats, välkommen!

   Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

   Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

   Utbildningsfrågor

   Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig