SOLIDWORKS Simulation Flow, 2 dagar

Kursen är avsedd för SOLIDWORKS användare som vill lära sig att lösa problem och utföra beräkningar mer effektivt med SOLIDWORKS Simulation Flow analysprogram.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 2 GB.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Kursen pågår i 2 dagar. Därefter inleds kursen med att vår certifierade lärare visar hur man använder beräkningsverktyget för att kursdeltagaren ska förstå de teoretiska grunderna. Sedan går vi igenom analysprocessen i SOLIDWORKS Simulation Flow, från att definiera randvillkoren till att tolka resultatet för detaljer och sammanställningar. Priset för kursen är 9 800 kr.

  Målet med kursen

  Efter kursen kommer deltagarna att kunna hantera SOLIDWORKS Simulation Flow analysmetoder på ett effektivt och produktivt sätt.

  Övningar

  Till varje kursavsnitt finns flera övningar som representerar typiska konstruktions- och modelleringssituationer och vi lägger mycket vikt vid praktiska övningar. Eftersom alla kursdeltagare har olika behov och arbetar i olika tempo har vi säkerställt att kursen erbjuder en stor mängd av olika övningar.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra konstruktionsuppgifter kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  flow simulation hero

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Simulation Flow innehåller bland annat:

  • projekt wizarden
  • elementsnät
  • termiska analyser
  • roterande komponenter
  • porösa media
  • kavitation
  • överljudsströmning

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Simulation Flow, 2 dagar

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Helen Holmgren utbildningsansvarig SOLIDWORKS Visualize

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig