SOLIDWORKS Simulation Professional, 1 dag

Kursen ger en djupgående kunskap om grunderna i Finita Element Analys.

Anmäl dig här

Ansökan

 • Vi ser fram emot att träffa dig – en drivande personlighet! Din ansökan skickar du snarast till rekrytering@solide.se eller använder formuläret nedan.

  Använd LinkedIn
  ...eller fyll i dina uppgifter manuellt nedan
 • Dra filer hit eller
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Kursfakta

  Omfattning & pris

  Kursen, 1 dag, ger en djupgående kunskap om grunderna i Finita Element Analys. Vi visar hela analysprocessen, från att koppla samman till utvärdering av resultat för delar och aggregat. Ämnen som tas upp under kursen är; linjär stressanalys, gap/kontaktanalys, frekvensanalys, stabilitet s-analys baserad på linjäranalys, knäckning, värmeöverföring, optimering, falltest och tryck. Priset för kursen är 6 800kr.

  Målet med kursen

  Efter kursen kommer deltagarna att kunna hantera SOLIDWORKS Simulations analysmetoder på ett effektivt och produktivt sätt.

  Övningar

  I samband med kursavsnitten kommer deltagarna att få genomföra övningar. Övningarna representerar typiska och relevanta situationer och är anpassade för att hinnas med och lösas under dagen.

  Kursmetodik

  Kursen är upplagd enligt en process- eller uppgiftsbaserad metod. Istället för att fokusera på funktioner i programvaran så ser vi mer på den process och procedur som följs för att lösa en uppgift. Genom att slutföra uppgifterna kommer kursdeltagarna att lära sig nödvändiga kommandon, alternativ och menyer.

  Kursmaterial

  SolidEngineer tillhandahåller kursmaterial och materialet är på engelska. Går du kursen online krävs att du har tillgång till programvaran på din egen dator under kursens gång.

  Förkunskaper

  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör kursdeltagarna ha genomfört SOLIDWORKS Simulation grundkurs eller ha motsvarande kompetens samt goda kunskaper i Windows.

  Kursinnehåll

  SOLIDWORKS Simulation Professional innehåller bland annat:

  • frekvensanalys på part och sammanställning
  • knäckningsanalys
  • grundläggande termisk analys
  • termisk analys med strålning
  • avancerad Termisk analys i 2D
  • grundläggande utmattningsanalys

  Anmäl dig här

  SOLIDWORKS Simulation Professional, 1 dag

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Läs mer om våra Bokningsregler för kurser

  Utbildningsfrågor

  Kontakta mig om du har frågor och funderingar angående våra kurser. Vi kan också hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt event efter dina behov. / Helene Holmgren, Utbildningsansvarig