Tillbaka

Grön uppvärmning ger stark tillväxt för Svenska ESBE

De flesta tänker förmodligen inte på det men när du vrider på kranen eller dricker ett glas vatten, när du ställer dig under duschens varma strålar eller kanske när du tassar barfota över det uppvärmda golvet – då arbetar troligen en av ESBE:s produkter i bakgrunden.

Svenska ESBE från Reftele har under de senaste åren haft en markant ökad tillväxt, mycket tack vare de förnyade uppvärmningsmetoderna för bostäder och kommersiella fastigheter.

“ESBE är ett av de klassiska Svenska industribolagen som sedan 1906, då det startades av familjen Skogsfors, klarat av att fortsätta växa och behålla sin innovationskraft. Mycket tack vare sin vilja att värna om den ort man startade i, Reftele, och dessutom fördela ägandet till långsiktiga aktörer, nämligen familjen Skogsfors och de anställda” säger Cajsa Roos, teamledare marknadskommunikation på ESBE AB.

 

Vi producerar ventiler och ställdon för vätskeburna system. Alla produkter ska följa våra tre högt satta mål; de ska använda mindre energi, ge mer komfort och öka säkerheten i system för uppvärmning, kylning och tappvatten. Vi har också en utvecklingsavdelning med ett jättefint labb där vi testar alla våra produkter. Innan vi testar dem i labbet gör vi ofta datorsimuleringar i Solidworks Flow, det sparar både tid och energi. Det är med den implementeringen i labbet samarbetet med SolidEngineer har vuxit fram säger Cajsa Roos och fortsätter

Just nu växer branschen enormt. Det händer mycket i området för energifrågor och hur man i framtiden ska värma sina fastigheter. Den trenden kommer vi nog se ett antal år framåt då många värmesystem inom fossila bränslen byts ut mot mer hållbara alternativ. Samtidigt ställs det högre krav på våra egna kvalitetssystem och det sker en digitalisering hos våra kunder. Både i pre-produktion där vi kan simulera flöden och testa olika kvaliteter och i övervakningen av de operativa systemen

Ökad lokal produktion ger fördelar och arbetstillfällen

ESBE har egen produktion i Reftele, något man haft sedan starten 1906. Den expansiva fasen man är inne i har lett till att man inviger en ny tillbyggnad på 2700 kvm av sin fabrikslokal för att möta den ökade efterfrågan.

Stark lokal förankring

ESBE har 5 säljorganisationer baserade i Tyskland, Polen, Frankrike, Italien och det internationella huvudkontoret i småländska Reftele. Att vara verksam på en liten ort som Reftele skapar en speciell sorts gemenskap. Många känner varandra och har kanske vuxit upp tillsammans vilket gör att alla ställer upp och känner ansvar. Många av SolidEngineers kunder arbetar just med de förutsättningarna och är ett av skälen till att vi har kontor på flera platser över landet.

 ”Den sortens gemenskap och genuina känsla värdesätter vi och vårdar ömt. Som företag är ESBE ingenting utan sina medarbetare. Tvärtom –ESBE är medarbetarna. Därför ska det vara tryggt att arbeta hos oss – och roligt!  Det finns en rad fördelar att ta del av som anställd på ESBE, och jag tycker att våra värdegrunder beskriver det väl” säger Cajsa Roos –”Våra produkter ska ge energibesparing, komfort och säkerhet. Med våra mjuka värden pratar vi om ledarskap, långsiktighet och omtanke. Och just omtanke tycker jag är väldigt fint att ha med sig. Att vi hjälper varandra, bryr oss och går vägen framåt tillsammans” avslutar Cajsa Roos.

Läs mer om ESBE här

Läs mer om Solidworks flow här

 

 

 

För mer information:

Jonas Irebjörk, försäljningschef på SolidEngineer, 070-291 54 47

jonas.irebjork@solide.se

 

 

 

Författare: Per Nåtby, Marknadschef
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading