KTH Hyperloop

SolidEngineer är stolta över att kunna presentera teamet i KTH Hyperloop och det pågående samarbetet med målet att ta teamet hela vägen från KTH i Stockholm till Hawthorne i Kalifornien och SpaceX Hyperloop-finalen.

KTH Hyperloop  i Hyperloop Pod Competition av SpaceX

Space X grundande tävlingen Hyperloop Pod competition 2015 och sedan dess har ingenjörer världen över ihärdigt arbetat med att konstruera pods som med syfte att slå hastighetsrekord i hyperloopens optimala förhållanden. Men det är inte bara högsta hastighet som räknas, man måste också kunna bevisa att podden går att stanna innan tunneln är slut. En inte helt okomplicerad manöver.

Att konstruera en pod av det här slaget ställer höga krav på ingenjörskonst både inom mekanik, aerodynamik, energiförsörjning och fysikens lagar. Teamet på KTH valde att arbeta med produkter från SOLIDWORKS för att konstruera, simulera och hantera all produktdata kring design och konstruktion av podden. SolidEngineers roll har varit att stötta projektets deltagare med mjukvara och kompetens kring produktutveckling.

 

Intervju med KTH Hyperloops ingenjörer

Se intervjun där Vivek Anand – Team Lead KTH Hyperloop och Fredrik Larsson – Mechanical Engineer berättar om utmaningar dom haft under tävlingens gång, hur utvecklingen i SOLIDWORKS har gått till samt vad målet är för nästa års tävling.

  KTH Hyperloop – en av 50 utvalda team

  Det är tuffa krav på konstruktion av allt ifrån chassi till bromssystem och batterilösningar för att överhuvudtaget passera nålsögat vid första uttagningen i tävlingen. Vårt team på KTH blev i år (första gången de medverkade) utvalda land de 50 bästa teamen, vilket är en enastående prestation!

  Teamet

  KTH Hyperloop team består av närmare 40 deltagare ur olika discipliner. Projektet startade som ett litet forskningsprojekt nere i labbet på KTH. ”Gemensam nämnare för alla deltagare är en stark passion för Hyperloop, berättar Vivek Anand, team Lead KTH Hyperloop.”

  hyperloop

  Vad är en Hyperloop?

  Hyperloop är ett koncept som innebär att höghastighetståg körs inuti i en tunnel där det råder nästintill vakum. Eftersom luftmotståndet är så litet i vakumförhållanden skulle tåget kunna uppnå hastigheter uppemot 1000km/timme och därmed revolutionera resandet längs jordens yta.

  • Konceptet initierades av Elon Musk, grundare till Space X, år 2013.
  • Vinsterna i form av tid och energi skulle bli enorma om detta blev verklighet

   

   

  Följ äventyret med Hyperloop Pod Competition här på SolidEngineers sida, men även på KTH Hyperloops egna sida! Vi uppdaterar löpande i projektet!