Tillbaka

Automatisera 3DEXPERIENCE-plattformen med Potion Lab

När det gäller 3DEXPERIENCE-plattformen, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Det är både ett PDM-system, ett kommunikationsverktyg och ett livscykelsystem för era produkter eller så kanske använder ni det för dess fildelningsförmåga. Oavsett användningsområde har plattformen ett, för många, nytt användargränssnitt och en uppsjö av funktioner och appar, vilket kan kännas överväldigande. Därför ska vi idag titta närmare på en av apparna som följer med 3DSwym-rollen på plattformen.

Potion Lab

Denna app heter Potion Lab, men låt inte namnet lura dig; du behöver ingen bakgrund inom kemi för att använda den. Med hjälp av den kan du automatisera stora delar av plattformen. För att skapa din “Potion” behöver du först ange en trigger, vilket kan vara allt från en fil som laddas upp till molnet till skapandet eller avslutandet av ett projekt. Därefter väljer du utdata, kallad ingrediens, som ger dig möjlighet att bestämma vad som ska hända vid denna trigger. Det kan t.ex. vara att skicka notiser och e-postmeddelanden, att skapa ett nytt bokmärke eller uppdatera livscykeln för en komponent. Totalt går det att välja upp till fem ingredienser per Potion. För varje 3DSwym (IFW) roll ingår möjligheten att skapa tre Potions. Med rollen Social Analytics (NBA) ingår 20 Potions.

Automatisera

Låt oss kika på ett exempel. Jag vill automatisera min kollega Alices födelsedagsfirande. Jag väljer Potion Scheduler som min trigger och anger födelsedagen som datum.

Potion Lab automatisering

Därefter börjar jag med att skicka en notis till mig själv som min första ingrediens.

Ange önskat resultat i Potion Scheduler

Sedan vill jag skicka ett meddelande till företagets Swym-community där jag gratulerar Alice på hennes födelsedag.

guide för användandet av Potion Scheduler

Slutligen väljer jag “Spara och aktivera”. Nu är Alice garanterat gratulerad när dagen kommer.

Lycka till med skapandet av era egna magiska formler!

Sebastian Tellgren
Författare: Sebastian Tellgren, Application Engineer
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading