Tillbaka

Bookmarks – plattformens mappstruktur

Se hit Windows användare!

Som ni kanske nu lärt er från min kollegas tidigare blogg om hur man sparar en fil på 3DEXPERIENCE plattformen, vet ni nu att dom hamnar i ett så kallat collaborative space. Men för en van Windows användare kan detta kännas konstigt eftersom allting ligger därmed samlat utan någon form av mappstruktur. Hur ska man hitta sin fil då?

Bookmarks

Bookmarks är 3DEXPERIENCE egna mappstruktursystem. Utforskaren i detta fall blir Bookmark Editor och finns under er kompass på plattformen (se denna blogg om kompassen). Har ni aktiverat 3DEXPERIENCE add-in så kan ni även få tillgång till dessa bookmarks när ni trycker på Open i SOLIDWORKS, och när ni sparar kan ni välja i vilket collaborative space och sedan bookmark det ska ligga i.

Bookmarks i SOLIDWORKS Open

Låt oss se hur man skapar ett bokmärke (Bookmark) via Bookmark Editor.

Bookmark Editor

När ett nytt bokmärke skapas med hjälp av webbappen Bookmarks Editor skapas ett bokmärkesobjekt i det collaborative space som appen är inställd på. Om en användare är medlem i flera collaborative spaces måste hen därför kontrollera att widgeten Bookmarks Editor är inställd på rätt collaborative space innan ett nytt bokmärke skapas. Du kan se inställningen för collaborative space genom att hålla muspekaren över molnsymbolen i widgetens övre fält.

Tryck på New Bookmark

Lägg till lämpligt mappnamn och tryck Create för att skapa bokmärket.

För att skapa en undermapp till detta bokmärke högerklickar man på den och väljer New Bookmark.

När vi nu ska spara en fil från SOLIDWORKS till 3DEXPERIENCE kan vi välja till vilket bokmärke den ska sparas till. Se till att ni har 3DEXPERIENCE add-in aktiv, och när ni väljer Save to 3DEXPERIENCE välj rätt Collaborative Space och sedan tryck på Select Bookmark knappen.

Mer om hur man använder och ställer in Bookmark Editorn kan ni läsa denna dokumentation från Dassault Systémes.

3DSearch

Bookmarks är en lösning för er som är vana vid Windows mappstrukturer och detta är en god metod att ha för att hålla koll på sina filer. Men när ni öppnar er internetbrowser för att hitta en hemsida, letar ni då i en mappstruktur efter hemsidan? På grund av den otroligt stora mängden hemsidor använder vi oss av sökmotorer istället, och likt detta är det tänkta sättet när er data på 3DEXPERIENCE plattformen har blivit så stort att mappstrukturer inte är tillräckligt så finns det 3DSearch och 6W taggar för er sökning inom plattformen efter era filer. Men detta går vi inte igenom idag utan det får bli en blogg för en annan gång.

Sebastian Tellgren
Författare: Sebastian Tellgren, Application Engineer
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading