Tillbaka

Att spara en fil

Inledning

SOLIDWORKS har alltid erbjudit oss flera olika möjligheter att spara våra filer. Lokalt i mappar, på en filserver av något slag, med eller utan stöd från mjukvaror som hjälper oss hålla reda på vem som får göra vad med olika versioner och revisioner. Fram till för några år sedan har de mjukvarorna som hjälper oss hålla ordning varit något vi själva varit tvungna att installera och administrera. Så behöver det inte vara längre. Nu har många av er tillgång till de delar av 3DEXPERIENCE som ger oss just de möjligheterna. Att beskriva allt vad 3DEXPERIENCE kan hjälpa oss med faller inte inom ramen för denna artikel, låt oss bara spara en fil. På vår hemsida hittar ni mer information om 3DEXPERIENCE . https://solide.se/3dexperience/

 

3DEXPERIENCE

Alla ni som har en licens med startdatum efter Juli 2023 har tillgång till delar av 3DEXPERIENCE där ni kan spara filer. Ni andra har såklart också möjlighet få tillgång. De delar ni har tillgång till, eller roller som är definitionen vi använder är:  3DSwymer, Collaborative Industry Innovator och Collaborative Designer for SOLIDWORKS. Namnen säger kanske inte så mycket men de ger er möjlighet att söka vidare. Kontaka oss om ni kommer vilse.

I 3DEXPERIENCE ger respektive roll er tillgång till olika mjukvaror, program, appar eller vad vi väljer att kalla möjlighterna. I 3DEXPERIENCE kommer ni få vänja er vid begreppet Appar.

Alltså – Roller ger tillgång till Appar.

Kanske mer svårsmält för oss PRE -80’s. Vilka hos er som ska tilldelas vilka Roller får ni själva bestämma.

 

Tenant

I samband med att ni aktiverar er miljö på 3DEXPERIENCE PLATFORM, er Tenant, kommer någon att få funktionen att administrera de roller ni har tillgång till. Att aktivera er Tenant hjälper vi er med om ni inte hittar den information ni behöver hos oss. https://solide.se/kom-igang-cloud-admin/.

Ni har alltså nu aktiverat er Tenant, administratören har tilldelat dig de Roller du behöver och du har hittat de Appar du behöver. För att logga in och identiefiera dig i er Tenant har du ett 3DEXPERIENCE ID, ert pass i SOLIDWORS-världen. Ett 3DEXPERIENCE ID kan vem som helst registrera, för att få tillgång till er Tenant måste du känna till adressen och er administratör tilldela dig de roller som krävs för att du ska kunna utföra ditt jobb.

 

Collaborative Space

I samband med aktiveringen av er Tenant öppnas också utrymmet att spara filer på.

Utrymmet kallas ett Collaborative Space. App:en som hanterar Collaborative Spaces heter 3DSpace och man får tillgång till den appen via rollen 3DSwymer.

Ett Collaborative Space är dels en plats att spara filer på och dels en möjlighet att skydda de filer som sparas där.

Ett Collaborative Space kan men behöver inte konfigureras. Kontakta oss för rekommendationer.

I sin enklaste form kan ni spara filer i ert Collaborative Space precis som om ni skulle spara dom på disken på datorn. Över tiden kommer ni troligen att skapa några Collaborative Space som  konfigureras så att de filer som sparas där kan hanteras som ni vill.

Ett Collaborative Space kan hantera versioner och  revisioner. Filer i ett Collaborative Space kan följa ett flöde, godkännas och revideras.

Men man kan också bara spara sina filer där.

 

the Compass 

I en web-browser inloggad i er Tenant hittar du den blåa runda symbolen, the Compass. Tryck på den för att se de roller du har tilldelats. Klicka på någon roll för att hitta de App:ar respektive Roll innehåller.

 

 

 

Hitta Rollen  och Appen .

 

Om du är här för första gången kommer du behöva installera kopplingen mellan SOLIDWORKS och er Tenant.

Instruktioner här: https://solide.se/guide/hur-installerar-jag-3dexperience-add-ins/.

När sedan kopplingen, AddIn:et är installerat, första gången ni ska starta SOLIDWORKS ska ni använda App:en Design with SOLIDWORKS i Rollen Collaborative Designer for SOLIDWORKS.

Väl inne i SOLIDWORKS aktiverar ni AddIn:et

Efter att ni startat SOLIDWORKS via Appen Design with SOLIDWORKS, direkt efter installationen av addin:et kan ni fortsättningsvis starta SOLIDWORKS som ni gjort tidigare eller via appen.

 

Allt fram till hit gör ni bara en gång.

Nu börjar ni använda er Collaborative Space och sparar filer där.

File – Save to 3DEXPERIENCE

Sen öppnar ni filer därifrån

File – Open From 3DEXPERIENCE

Prova och kontakta oss sedan så visar vi allt annat ni kan få hjälp med när ni tagit steget in i er Tenant på 3DEXPERIENCE.

 

Fredrik Stare
Författare: Fredrik Stare
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading