Tillbaka

En närmare titt på 3DSwym

Idag tänkte jag berätta lite om applikationen som beskrivs som en av grundstenarna i 3DEXPERIENCE Platform, nämligen 3DSwym. Här skapar du Communities, en plats som är till för att kommunicera med varandra genom att lägga upp olika inlägg och bilder. Applikationen ingår i rollen Collaborative Business Innovator.

Inne i appen kommunicerar man som sagt i så kallade Communities. På vänster sida hittar du en huvudmeny, där du bland annat finner alla Communities som du är en del av. Fliken What’s new? visar nya inlägg ifrån alla de olika Communities du följer.

Lägga till Communities och bjuda in medlemmar

Ifall man har tilldelats rollen som administratör för 3DEXPERIENCE Platform så har man möjlighet att skapa nya Communities. Detta gör man genom applikationen Communities Control Center eller genom att klicka på Show All i 3DSwym’s huvudmeny och sedan på plustecknet i högra hörnet.

För att sen lägga till medlemmar till sitt nya Community gör man det under fliken Members i Communityts meny till höger. I inbjudan bestämmer du ifall denna person ska stå som Owner, Author eller Contributor.

En Contributor kan enbart se inlägg som andra har lagt upp och kommentera på dessa.

Som Author har man även rätten att skapa nya inlägg i ett Community.

En Owner har rätten att ta bort inlägg, även de som andra lagt upp, och har möjligheten att kontrollera vad som tillåtet att lägga upp i ett Community.

 

Skapa och kommentera inlägg

Skapa ett nytt inlägg i ett Community genom att klicka på Add a post. Fyll i en rubrik och skriv sedan ditt inlägg. Man kan kategorisera ett inlägg på olika sätt: Post, 3D/Photo/ Video, WeDo, Idea, Question, Survey och Wiki Page. Andra medlemmar har sen möjlighet att kommentera på dina inlägg.

För att lättare hålla sig uppdaterad om vad som händer i ett visst community kan man klicka på Subscribe to new content i nerrullningsmenyn för det valda Communityt. Du kommer då få ett mail, skickat till den mailadress ditt konto är kopplat till, när nya inlägg publiceras. I samma meny kan du även välja att avfölja Communityt eller ändra inställningar.

 

Privata meddelanden

3DSwym erbjuden även möjligheten att skicka privata meddelanden mellan en eller flera användare. Detta gör man under fliken Conversations som finns högst upp i 3DSwym’s huvudmeny. Conversations erbjuder en klassisk chattfunktion där man även har möjligheten att starta ett telefon- eller videosamtal.

 

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading