Tillbaka

En till blogg om 3d interconnect

3d interconnect känner de flesta till vid det laget då det har funnits i några år, men hur man jobbar med det och när och var man ska använde det är inte riktigt lika klart. Så jag tänkte i denna bloggen prata lite mindre om tekniken i 3d interconnect och mer om hur man kan tänka sig att använde den i olika situationer. Det jag tänkte börja med är dom som får in cadfiler lite då och då som inte behöver någon koppling till dessa. Detta stämmer överens med de flesta kunderna som vi har så det får gå under epitetet normalanvändare 😊 Nästa kategori är den som behöver kommunicera med andra system som får epitetet systemkommuniktion.

Normalanvändaren

Om vi börjar med frågan, när man ska använda interconnect och när man inte ska göra det? Så skulle jag säga att det enkla svaret är använd alltid interconnect, då det är den importmotorn som funkar bäst. Så detta gör att man kommer få en bättre importerad modell i de allra flesta fallen. Vad gör man nu då när filen är inläst som interconnectfil? Man behöver egentligen inte göra någonting, men vill man bli av med alla externa länkar så kan man bara högerklicka och ta dissolve feature för parter och högerklicka och ta break link för sammanställningar, här är det dock viktigt att komma ihåg att bocka i ”do this for all components” om man vill bryta alla länkar i hela sammanställningen då varje part får en egen länk.

Systemkommunikation

Nästa användare är den som jobbar mycket nära en underleverantör som kör ett annat system. Det kan även var någon som har bytt system och kommer hålla bägge vid liv ett tag vid en övergång. Det är här som interconnect verkligen kommer till sin rätt. För även om den fungerar som en bättre importerar för normalanvändaren ovan så är det när man behöver byta ut modellen som man kan ha full nytta av Interconnectfunktionaliteten. Om man jobbar mot en underleverantör så får man antagligen in nya filer av denna när det har skett förändringar. För att byta ut dessa i din modell så gör man bara ett högerklick och editerar modellen så dyker det upp en ruta som ber dig peka ut den nya modellen. Här kommer mates att hänga med så långe man inte ändrat modellen så någon yta försvinner.

Jobbar man väldigt nära sin underleverantör eller någon sitter internt i ett annat system som har tillgång till erat PDM:system, då finns det också möjliget att bara skriva över filerna som läst in i SOLIDWORKS. Då får man en uppdateringsymbol i SOLIDWORKS som man bara högerklickar på och tar update model. Så kommer den att läsa in uppdateringen direkt. Före och efter bilder ser ni nedan.

 

 

 

 

 

 

 

Av: Mattias Johansson

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading